1 Ağustos 2010 Pazar

GOLDFRAPP // HEADFIRST


Brit ve Grammy adaylığı buluan Ingiliz elektronik ikilisi Goldfrapp'i daha önce sadece ''Ooh La La'', ''Ride a White Horse'', Happiness'' ve ''Clowns'' gibi single'larıyla tanıyodum. Tamam yayınlamış oldukları singlelar gayet başarılı peki ya albümleri ?? İşte ilk kez dinlediğim albümleri ''Head First''.

Dediğim gibi ilk kez bir albümlerini dinlediğim için daha önceye nazaran iyiler mi, kötüler mi, yoksa vasatlar mı bilemeyeceğim ! Albümün iki bomba şarkısı ki aynı zamanda single olarak yayınlanan ''Alive'' ve ''Rocket'' dışında Eylül ayında piyasaya sürülmesi beklenen Believer ise yine gayet kaliteli seçim.

Dansın biraz daha karanlık taraflarını sevenler için ise ''Dreaming'' kesinlikle fıstık gibi mükemmel. Albümün ortasında 5. şarkı - ki aynı zamanda albüme adını veren şarkı ''Head First'' arz-ı endam ediyor, enerji biraz düşerken sıkıcı da olmaya başlıyor. Synthpop 6. şarkıda da kendini gösteriyor ve dans için enerjisi düşük bir ''Hunt'' karşınıza çıkıyor, neyse ki hemen arkasından gelen ''Shiny and Warm'' ortalığı hareketlendirmeye başlıyor.Giderayak tempoyu arttıran 8. şarkıda ise ''I wanna life, I want it know'' diye haykırırken çılgınca dans etmek serbest. Ancak tempo 8. şarkıda hızlanırken 9da yani finalde yine duruluyor.

Budur dediğim şarkılar, Rocket, Beliver, Alive ve Dreaming. I Wanna Life ise sınıfı geçen bir başka şarkı. 9da 5 hiç fena sayılmaz. 5 üzerinden 3.5 (3.5ü diğer albümlerle karşılaştırırken aşağı da çekebilirsiniz yukarı da)

Yaz için çıtır çerez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder