7 Mayıs 2011 Cumartesi

O GUCCI'LERI ISTIYORUM. 2 GUCCI 18 KAPAK

Daha önce- tık: Mart ayında moda dergilerinin kapaklarındaki Dolce & Gabanna hakimiyetini yazmıştım. Ben yazıyı bitirirken 9 kapak yayınlamıştı. Hatta henüz Vogue Paris Nisan sayısı görücüye çıkmamıştı. Ancak o sayı daha sonra 15e ulaştı. Hatta re-print kapaklar / dergiler nedeniyle beyaz ve dantelin başrolde bulunduğu kapak sayısı muhtemelen 20yi bulmuştur.
Sırada Gucci var ! Gucci'nin rengarenk saten kumaştan hazırlamış olduğu bu takımlar sadece editörlerin değil benim de gözdem. Keşke etrafımdaki bütün kızlar bunları giyinse. Sadece moda dergilerinde değil özel davetlere katılan isimlerin ilk tercihi bile bu Gucciler oldu. İlk deneyenlerden biri de hatta Jennifer Lopez'di. Kapakların yanıs ıra bütün editöryallerde bile yer aldı desem abartmış olmam sanırım. Hatta Kate Moss'lu postta da karşılaşmış olabilirsiniz.
Daha önce de dediğim gibi, editörler front-rowda kurulurken defileden en hit parçaları seçip, büyük ihtimalle çekimleri kafalarında gerçekleştiriyorlardır. Açıkçası önemli olan bu elbiseleri yakalayıp kapağa taşımak mı doğrudur, yoksa Wintour, Sozzani gibi ''nasıl olsa bunları herkes kullanır biz başka ''look''lar mı seçelim'' demek daha isabetli bir karadır bilemeyeceğim. Ancak ''biraz yaratıcılık''. 
Lara Stone'lu Vogue Paris Şubat ve Jennifer Lawrence'lı Flare Canada Haziran benim en favorilerim. Hatta en birincim ''Winter's Bone''da paspal rolde parlayan yıldızın aksine, burada inanılmaz seksi ve ''beauty bomb'' hali ile insana dudak ısırtan Lawrence kapağı. (Doğru kullandım sanırım bu deyimi lol)
Gelelim sezonun bir diğer trendy Gucci look'una. Saçaklartan yapılmış bu elbise Afrikalı Yerel Halkı anımsatıyor. Vahşi ve tribal efektiyle Roberto Cavalli kreasyonundan kaçmışa benzese de bir kadın bu elbiseyi giydiğinde kendini daha güvende ve sert hissedemez her halde. Sarı,kızıl ve yeşil ise değişik alternatifler.
Diğer 4 lady kusuruma bakmasın ama Beyonce dışında kimse bu elbiseyi güzel taşıyamamış. Sanki Beyonce düşünülerek tasarlanmış gibin. You ROCK Queen B.

Tribal elbise tam 6 farklı kapakta yer alırken, neon saten serisi ile üsttetki Gucci'ler tam 13 farklı kapakta boy göstermiş. Marie Claire, Instyle ve Elle gibi dergiler sürekli reprint'lere başvurduklarına göre Gucci bu sayısı 2ye belki de 3e bile katlayabilir.

photos via. fashiongonerouge, fashionspot

2 yorum:

  1. color blocks trendinin en güzel parçaları Gucci'de diye düşünüyordum, yalnız değilmişim :) nasıl oluyor da kapak çekiminde pişti oluyrlar, çok garip..

    YanıtlaSil
  2. ben sana yorum yazarken iki kapak daha yayınlanmış :D onları da ekledim.

    evet color blocks ve Gucci harika. ama ah şu editörler. hani bir taraftan onları da anlamak lazım, sonuçta çoğunlukla çekimler aylar öncesinden gerçekelşiyo, ama yine de eğer bu işin ustalarıysalar bunu önceden bilmeleri/ hissetmeleri lazım.

    YanıtlaSil