Çernobil yılları'nda yaşamayanlar o senelerde insanların neler çektiğini bilemez. Christa Wolf'un ''bilinç akışı'' tekniğiyle kaleme aldığı bu modernist roman ''Kesinti'' tam da bu radyoaktif maddeler salgısı yüzünden beyninde tümör oluşan kardeşinin ameliyatı sırasında anlatıcının beyninin içinde gelişen olayları aktarıyor.
Çernobil sadece insanlara değil küçük köylerde insanların evleri etrafında konumlanmış bahçelere de zarar verir. Şimdi nasıl temizlenecek onca domates, patates ve toprak.
Yüz yıllar önce tarım kendini geliştire geliştire teknolojinin gelişmesinde artı faktör rolü oynadı. Peki şimdi herşey tersine dönmüyor mu ? Çığrından çıkan, insanın başını döndüren teknoloji nelere sebebiyet veriyor ? Teknolojik gelişme denilen şey nedir ? İyi midir kötü mü ?
Teknolojinin değişimi, rüzgarla savrulan bulutlar, gelen yağmur...
Tüm bunlar olup biterken insanlar ne düşünür ? ne hisseder ?
simdi tam oldu...edebiyatta geldi bloga
YanıtlaSiledebiyat öğrencisi olarak daha fazla kitap hakkında yazmam gerekir aslında, ama iyi bir şey olsun istiyorum, sonra da zaten insanlar okumuyo pek neden yazayım diyorum :/
YanıtlaSilyaz yaz..nasi yasdigin albumleri dinliyo, paylastigin filmleri izliosam bahseetigin kitaplari da okurum.bari benim icin yaz:)
YanıtlaSil