29 Ocak 2011 Cumartesi

TALENTED MR.FORD

Mr. Ford bu aralar her yerde ! Evet artık o Tom Ford değil. Mr. Ford. Kendine böyle denmesinden hoşlanıyomuş. Sanmıyorum ego sorunu olduğunu. Zira Gucci'den neden yolunu ayırdığını ve hayat tarzını değiştirdiğinden bunun öyle olmadığını anlıyorsunuz. Bir de Paris Vogue faktörü var. Koskoca Vogue'u koskoca Tom Ford'a teslim etsinler, adam edito köşesinde sadece Terry Richardson ile öpüştüğü resmi koysun ve altına ''Merry Christmas'' yazsın.

2010 yılının enlerini seçerken yılın adamı olarak belirlemiştim kendisini. ''A Single Man'' ile zirveye yakın bir yerden başlayan sinema kariyeri ardından sonbaharda modaya geri dönüşünü kutladı. Hem de ne kutlama !

Şubat kapakları Tom Ford ile süslnemeye devam ediyor. Interview Magazine ve Out Magazine'de. Üstelik Out'un kapağında sevgilisi Richard Buckley ile. Daha önce diğer bloggerlardan önce Vogue'un Amerikan edisyonu için gerçekleştirilen ''preview''ü yayınlamıştım, şimdi de madem kendisinden bu kadar fazla bahsediliyor dedim, tamamını yayınlamakta fayda var !  Ancak ondan önce bir de şu konuşulan karelere göz atmalısınız. Bir çokları aşırı bulsa da ilgi çekici. İlgi çekmek için her yol mübah değil mi ? İşte Vogue Paris için gerçekleştirmiş olduğu çekim. Görüldüğü gibi Yetenekli Bay Ford'un elini atmadığı şey yok !

Ve diğerleri ...
Mr. Ford sinirli. Belli ki bloggerları pek de sevmiyo. İnsan bloggerı neden sevsin ki zaten. Bırakın blogları sevmeyi, interneti hiç sevmediği de açık. Sosyal medyadan uzak kalmasının yanında style.com'un da defilesini yayınlamasını istemiyor. Aslında adam haklı. Onca zaman sen uğraş, show için heyecanlan zaten hepi topu 15 dakika olan defilen bittikten sonra sana gelen konuklar bir diğer show için mekan değiştirirken senin kıyafetler internette dolaşmaya başlasın.  Belki de en azından bu konuda geçmişe dönsek hoş olmaz mı ? biraz daha fazla merak uyanmaz mı bizde ? Hem modeller hem ünlüler, podyumdalar. Saçma salak yürümüyolar. Zevk alıyorlar. Hepsi kendi showunu yapıyor ve eğlenip gülüyorlar. Üstelik Bay Ford hepsini de bir bir açıklıyor.

Her zaman belli sınıfların daha üstün olması gerektiği kanısındayım. Eğer Coddington, Roitfeld, Sozzani, Wintour ve daha fazlası orada defilede sadece seçkin 100 kişiden biri olmaya hak kazanmışsa biz de ancak onları bir kaç ay sonra görmeye itilmişsek bence burada sakınca yok.Bu da böyle bir dipnot olsun. Ha çalışın didinin ayrıcalıklı olun. Ben bunu yapmaya gayret edebilirim. Değil ki Tom Ford showunu izleyebilmek için... Her şey için ....

Tüketim toplumunda, her an her şey elimizin altında. Düşünsenize geçtiğimiz haftalarda Milano ve Paris'ten bütün showları - birçoğunu- anında aktardım burada. Şu anda taze, hala konuşuluyor, ancak 3 ay sonra. Hayır!  unutulacak. Üstüne üstelik onların konuşulması gereken zaman bundan tam 8 ay sonra başlayacak -sözüm ona-. Ancak ne gerek var. Konuşulması için zaten her an yeni bir aksiyon ortaya atılacak.

Erkek kolleksiyonu için ise biraz bekleyebiliriz sanırım. Bir kaç sürpriz :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder