7 Ağustos 2012 Salı

HOW TO BE A GENTLEMAN?

USA Network dizisi 'Suits' ikinci sezonundayken amacım şöyle yapım böyle yapım diye anlatmak değil. Centilmenliğin kuralını yazan Harvey Specter karakterinin bunu nasıl başardığını size anlatmak. Başlıktaki sorunun muhtemel cevabı ise şu şekildedir "wear jillet gibi suits gerisi çorap söküğü gibi gelir."


Yine de dizinin özetini geçmek gerekirse; 'The Good Wife'ın daha hafif versiyonu. Dramın yanında komedi dozu daha fazla. Harvey Specter (Gabriel Machet) yeni yetme avukat Mike Ross'a (Patrick J Adams) adam olmayı öğretirken gelsin davalar, gitsin duruşmalar. Sahi bu kadar avukat dizisinden sonra işsiz kalsak da çalacağımız kapı belli.

Tom Ford'un ''Centilmenlik Manifestosu''nu bilmeyen yoktur. Bu da ''Harvey Rules'' olsun. Üstelik bu sadece s01e01 derlemesidir. To be continued'u devam ettirecek kadar çalışkanmıyım bilmiyorum ama, beklemekte fayda olabilir. 

*Kimse yüzü asıklardan hoşlanmaz.
*Gecenin kötü geçmediğini varsayarsak.
*Kırathanede değiliz ne de olsa.
*Kıyafetler body language kadar önemlidir. Özen-ölçer de diyebiliriz.
*Street-style bloglarında takım elbiseli erkekler bisiklet üzerinde olsa da ne New York ne de Istanbul bir Milano değil. 
*"Penis erkek için neyse araba da odur." demişti vakti zamanında bir hocam. 
*Burada araya Ryan Gosling giriyor. "Sen GAP'ten daha iyilerine değersin." (bknz. Crazy Stupid Love)
*Tamam 'erkek adam' tripleri iğrenç ama bazı durumalarda leave it to the gentleman.
*Ofiste neyle karşılaşacağınız hiç belli olmaz. Hazırlıklı olmakta fayda var.
*İlk bölümün özeti. Daima traş ol. Jilet gibi giyin. Bisikleti sadece Central Park'ta kullan. Karşındaki kadına değer ver. Sonuç Tebrikler sınavı geçtiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder