15 Eylül 2012 Cumartesi

MOODBOARD- THE NORTH

Navajo-Hippie-Indie-Nordic. Huzurlarınızda The city goes country.

Norse Project: Norveçli balıkçıların elleri için kullandıklarını biliyosunuz zaten, peki rüzgar ve yağmurdan korunmak için?  Norveç çok uzaksa Karadeniz kıyıları keşfinizi bekliyor.
Bellrose- Belçikalı. Poe'nun kuzgunları Kuzey Avrupa'nın 'Cabin in the Woods'u ile birleşiyor.
Stumptown- Hiker Boots
Hiker demişken, likyayolu.org 'a bakmayı unutmayın. Bu aralar sürekli dilimde ve kimi görsem okumaları için tavsiye veriyorum. İlham vermiyo değil, ama bu durumda ilham sadece 'ver gazı' seviyesinden yukarı da çıkmıyor.

Levi's- Amerika'nın köklerini temsil eden Levi's'ın aile ağacını karıştırdınız mı Türkler aslında Kızılderili önermesine kadar ulaşabiliyorsunuz. 
Levi's and Filson Capsule Collection
Benzemez kimse sana İzlanda!
'Mavi Tilki' okunmak için sıra bekleyen kitaplar listesinde. Ama hele bi güneş ısıtma yetkisini kaybetsin önce. 
Kuzeyliler her işi bildikleri gibi dergi yapmayı da çok iyi biliyor. Hollandalı Fantastic Man, Danimarkalı Nordic Man, İsveç'ten Acne Paper endüstrideki en ilham verici yayınlardan bence.
Yaşamak içinse Faroe Adaları'ndan daha güzel bir yer düşünemiyorum. 
Son zamanlarda sadece çocuklarına ayırsa da http://bleubirdvintage.typepad.com/ bence blog dünyasının en hip sayfası. Texas'ta ancak şehirden uzak yaşıyorlar. Hippie ve Beat Kuşağı ekolünden geliyorlar. Çocuklarını ise okula göndermek yerine evde eğitiyorlar. Bir de düğün fotoğraf albümleri var ki ölmeden önce muhakkak göz atmalısınız.
Müziğe girersek çıkamamaktan korkuyorum. Al işte bir sürü indie-band var.
Gitmeden önce belirtmeliyim ki, ana görseller arasında yer alanlar da benim instagram'dan.
Ve moodboard'un son durağı. Reykjavik. Gitmediyseniz ''101 Reykjavik'' filmine göz atın. Reykjavik karlar altında. Kahramanımız 30larında. Annesiyle yaşıyor. Bir de annesinin arkadaşı var. Arada yalnız kalıyorlar falan. Sonra bir de lezbiyen fantaziler ve kompleksler. Ha evet Reykjavik manzarası vardı bir de. Kar yani. Biraz komedi, biraz dramatik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder