10 Mayıs 2011 Salı

CHERRYBOMB - TUTKU OYUNLARI

2009 yapımı ''CherryBomb'' dağıtımcı problemleri yüzünden dünya genelinde kendine henüz vizyon şansı bulabilmiş, görebileceğiniz ''en manyak'' filmler kategorisinde ise zirve zorlayabilecek bir ''teenage drama''. Premiyer'i 2009da Berlin Film Festivali'nde yapılan filmin başrollerinde ise tanıdık Ingilizler yer alıyor. Harry Potter'ın havuç kafası Rupert Grint (Malachy), Misfits'in en deli ve arıza çocuğu Nathan yani Robert Sheehan (Luke) ve Kimberley Nixon (Michelle). Burnunuza threesome kokuları gelmiş olabilir. Threesome dedimse hemen de yanlış anlamayın. Ama bir şekilde çember bu şekilde tamamlanıyor.

Titanic adlı spor komplexinde çalışan Malachy, içinde haylazlık olsa da bildiğin Hıristiyan, Ingiliz soğuk aile yapısına uygun yetiştirilmiş, aslında doğruyu ve yanlışı da ayrıt edebilmesine rağmen zaman zaman şeytana uyan kızıl kafa bir genç. Luke ise (Sheean'ın Misfits'te çizdiği karakterden pek de farklı sayılmaz aslında) alışılageldik Brit Guy havasında. Yürüyen TopMan rekalmı gibin. Renkli, skinny Brit tarzının yanısıra, cool ve indie genç profilinde. Tamam, belki bu özelliklerin yanına bir de ''serseri'' ve ''snob'' sıfatlarını da ekleyebilirim. İki erkeğin olduğu yerde döngünün tamamlanması için, iki arkadaşın arasına bir de kız yerleştirilmeli. Biri Michelle'i mi çağırdı ? Spor komplexinin sahibinin kızı olması da cabası. Diğer iki karakter gibi bir anlamda dışlanmış ve kendisini ''iki erkekten birini seçicem ve bunu da oyunlarla halledicem'' havasıyla kendini tatmin etme çabaları içinde.

Her iki erkek de Michelle'i kazanmak için çabalarken, vandallıktan tutun, kavgaya, sexten, hırsızlığa bir çok kötü yola başvuruyor. İşin içine bir de alkol ve uyuşturucu girince ''teenage drama'' döngüsü de burada tamamlanıyor sanırım.

Filmin ilk sahnesi, aslında sonundan bir ipucuyla başlıyor. Dolayısyla sonunu tahmin etme çabasından çok, olayların gidişatı ve karakterlerin gelişimleriyle daha da ilgilenir bir halde oluyorsunuz. Hemen hemen bir çok önemli olayın ve climactic anların da Titanic'de gerçekleşmesi, temelde üçlü bir elde etme hikayesi olduğundan ve afişten de anlayabileceğiniz gibi su dolu bir sahnenin de olması ister istemez sanki filmden ''Titanic''e göndermeler olduğu varsayımında bulunabilirsiniz. (Cümle biraz garip oldu sanırım ama, you got it?)

Sonuç olarak, en yakın iki erkek arkadaş, cazibe yöntemiyle iki erkeği birbirine düşürmeye çalışan bir kız ve fazlaca Brit havası. Tutku Oyunları bu olsa gerek. Ancak yine de Cherrybomb'un bahşettiği masumane bir arıza hikayesi yerine Temel İçgüdü tarzında bir filmle karşılaşabileceğiniz sinyalleri vermiş filmin türkçe çevirisi sanki. 

Haftasonunu geçirmek için pek de kötü bir seçim sayılmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder