9 Nisan 2010 Cuma

LOVE AND WAR

Stil sevenlere stil bi albüm !


Mark Ronson tarafından parlatılıp Brit Music piyasasından dünyaya açılan Daniel Merriwaeather aslında Avustralyalı bir R&B şarkıcısı ve de sanılanın aksine '''Love & War'' onun ilk değil ikinci albümü. Ancak olaylar şöyle gelişir 2006 yılında hazırlamış olduğu ''The Fifth Session'' adlı albümünü yayınlamaktan vazgeçer ve daha sonra beraber ortak işlere imza attığı Mark Ronson ile tanışır; başarılı prodüktöün elinden çıkan albüm sayesinde ise Daniel 2009 yılında Brit Listelerine 2 numaradan dalarak aslında başarılı bir debut yapmış olur. Eee ne demişler bana prodüktörünü söyle sana nasıl bir albüm yaptığını söyleyeyim ! yani ortada kaliteli bişeyler olduğunu tahmin edebilirsiniz.

Albüm aslına bakarsanız 2009 yılının Haziran ayında yayınlanıyo. Ancak popülaritesinin bizlere ulaşımı ancak kış aylarında ''Impossible'' single'ının ülkemizde de diğer tüm mainstream şarkıcılar kadar çalınmasıyla başlıyo. (Aslına bakarsanız Impossible'da yaz aylarında piyasaya sürülmiş bi şarkı) 2010 yılının şubat ayında albümün Amerikada'da yayınlanmasıyla beraber artık Merriweather; ismi her yerde geçen bi şarkıcı olmaya başlar.

Mark Ronson dışında ise albümden çıkan ilk single olan ''Change''de Daniel'e yine Ronson tarafından keşfedilmiş American Rapper Wales vokalleriyle eşilk ediyo ve olayı daha da eğlenceli hale getiriyo. Albümde yer alan bir diğer ortak çalışma ise başarılı Ingiliz sanatçi o muhteşem sesiyle Adele... ''Water and Flame'' parçasında D.'ye eşlik ediyor ve böylece ortaya albümün en iyi balladlarından biri çıkmış oluyo. Şaşırtıcı olan ise şu, 2 numaradan debut yapmış bir albüm ilk single ''Change'' ve ikinic single ''Red'' (ki inanılmaz vasat bi çalışma) ile 8 ve 5 numaradan giriş yapıyo, ancak Adele destekli şarkı ile listelere giremezken onun daha da tanınmasına neden olan parça Impossible ile ancak 67 numaraya kadar yükselebiliyor.

Albüm hakkında bi kelimelik benzetme yapmak istesem kesinlikle tercihimi ''Vintage''dan yana kullanırım, evet evet tam vintage bi çalışma olmuş sanki. Vinatge kıyafetlere bürünmüş zengin Amerikalılar sanki New York'da bi galaya katılmışlar ya da siyah beyaz kareli görüntülerle 5th Avenue'da gezen Upper-East Side vatandaşları !

Göze batan diğer diğerşarkılar ise ''Chainsaw'' ki gayet hareketli bir r&b çalışması olmuş. Vee Neww York diye başlayan ''For Your Money'' sanki yanıp sönen neon ışıkları altından retro görüntüleriyle geçen bir grup genci hatırlatıyo bana. ''Giving Everything Away For Free'' ise yine en göze çarpan ya da benim beğendiğim şarkılardan bir diğeri.

Vasatın üstünde olan albüme 5 üzerinden 3 verirdim sanırım.

Albümü gibi stil bi adam olduğunu da tüm fotoğraf çekimlerinden, red carpet geçişlerinden ve Mark Ronson ile takılmalarından da anlayabiliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder