6 Nisan 2010 Salı

MINE VAGANTI

''Aşktan daha karmaşık bir şey varsa o da ailedir.''

İşte o karmaşık aile yapısı; hikayenin de başlangıç noktası; Tommasa (Riccardo Scamarcio) Roma'dan döndükten sonra tam hayatı hakkındaki önemli bir şeyi açıklamak üzereyken lafa abisi (asıl kelimenin yazılış şekline sinir oluyorum) Antonio (Alessandro Preziosi) başlar ve eşcinsellğini açıklar. Duygu karmaşası, stres, üzüntü, sinir ama hemen ardından kahkaha. Daha filmin başında işte nasıl bir filmle karşılaşacağınızın sinyalleri veriliyo. Duygusal ve komik. Daha da önemli ikisi kimi zaman bir arada kimi zaman ardarda
İşte Alba karakteri yüzününden rapunzel saçlarını kestiren muhteşem güzellikteki Nicole Grimaudo.
Bilge baba-anne'den ince replikler:
'' “Normal” ne korkunç bir kelime.''
''Seni istemeyen binlerce insan arasından seni seven birini bul.''
''İmkânsız aşklar asla ölmez.''
''Hep başkalarının istediğini yaparsan hayat yaşamaya değmez.''

İşte filmden bir diğer eğlenceli kare. Tommaso'nun Roma'dan gelen arkadaşları, ailenin durumu kavrayamama karmaşası, bir kez daha şeker mi şeker halanın komikliği ve son olarak Teresa ve Tomasso'nun annesinin sahnesi :))

Elinden Vogue ve içki kadehleri düşmeyen bir hala :) Hatta ve hatta yeğeninin çocuklarına bile eğitim verdiği sanılırken aslında başka şeyleri öğretmesi (evet kahkahalar kesilmiyo)
Kayınpederine baba dediği için sürekli azar işiten bir damat ve '' acaba ben de gay miyim diye düşünmedim değil'' diyen bir abla ! =)

Elbetteki tüm bu muhteşem, eğleneli ve de duygusal repliklerin, sahnelerin yanında muhteşem ötesi güzellikteki (hayır abartı yok) Italya manzaraları ve arkafonda çalan müzikler filmin en belirgin güzellikteki unsurları.
Sezen Aksu, Pink Martini, Nina Zilli ve Bacarra !! VC Barcelona'daki Barcelona manzaraları ve o muhteşem ispanyol ezgileri ki Guila y Los Telerenni şarkısı Barcelona Barcelona benim için nasıl bi önem taşıyosa Lecce manzaraları ve 50 Miles ve Nina Bacarra da benim için artık aynı anlamı taşımaya başladı sayılır.



Tüm şarkıları dinlemek istiyorsanız tumblr sayfama göz atabilirsiniz :P
Here it is Apollo Tumblr Boy :P

O halde teşekkürler Ferzan Özpetek !
Belki en iyi Özpetek filmi değil ama... ama...beni inanılmaz şekilde derinden etkileyen bi film oldu...

Serseri Mayınlar Mine Vaganti Fragman Trailer - gazi-antep.com on Vimeo.


Thats all my lovely fellas :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder