25 Mayıs 2012 Cuma

COPY-CATS

Anna dello Russo sosyal medyanın gücünü keşfettiğinden bu yana moda haftalarının gözdesi ne Anna Wintour'un defilelere geç gelmesi ne de yıldız tasarımcıların defileleri oldu. Fotoğrafçılarla alenen saklambaç oynamaya başlayan Russo'nun ekmeğine yağ süren kişiler ise yine bedava PRın kokusunu alan tasarımcılar. Her bir defileye ayrı bir elbise ayıran Russo'nun moda haftaları ayı valizi bir önceki defileler bittiğinde hazırlanmaya başlıyor, bir diğer deyişle dergilerin Şubat/ Ağustos sayılarında 'bir fotoğraf-bir kıyafet' temalı special mode sayfalarının hareketli iPad App versiyonu gibi oldu.

Neyse, sezonun hit kıyafetlerinin kokusunu alan tek isim ise dello Russo değil elbet, baş editörler çoğunlukla anlaşmış gibi sezonun  'it kıyafetlerini' kapağa taşıyor. Çoğunlukla styling ve hayal kurma gücü eksikliği olarak görsem de hangi sezon hangi kıyafetin daha fazla kullanılıcağını merakla bekler oldum. (bknz S/S 2011 ve White Lace Kapakları ve F/W 2012 Kapakları).

Editörlerin oy birliğiyle seçmiş olduğu kıyafetlerin yanı sıra, bir de herkesin gözdesi temalar/ oyuncular / şarkıcılar ve filmler de var elbette. Huzurlarınızda 2012 İlkbahar/ Yaz sezonun en 'benzer' kapakları.

'Shame' macerası nedeniyle 2011 Aralık- 2012 Mart arasında sayısız kapağın yüzü olan Michael Fassbender 'Prometheus' sayesinde geçen sezonki tacı kimselere kaptırma niyetinde değil. Söz konusu kapak olduğunu o Lara Stone / Kate Moss ve Gisele Bündchen'in oyuncu versiyonu oldu. Üstelik sadece 2 ay içerisinde RE-PRINTSIZ 6 farklı derginin kapağında yer aldı.
Fassbender kadar şanslı bir diğer oyuncu ise 'On The Road' ve 'Snow White & The Hunstsman' nedeniyle bir anda nefret edilenden cool olana geçiş yapan Kristen Stewart oldu. Şu an için solo olarak 4 farklı kapak yüzü olan Stewart'ın bir de oyuncu arkadaşlarıyla beraber yer aldığı 3 kapak daha bulunuyor.
Konu oyuncu kadrosu olduğunda 'On the Road' göze çarpanlardan. Üstelik daha erkeklerinin de solo cover'ları bulunmakta. Öte yandan yılın yıldız kadrosuna sahip filmi 'The Avengers' da editörlerin en gözde filmi oldu. 
Lady GaGa ile başlayan editöerler kalp şarkıcı kapaklarını geçtiğimiz dönem Adele devam ettirdi. 2011 Aralığından beri ise taç hala Lana del Rey'in elinde. Üstelik aşağıdaki kapaklar içinde müzik dergileri yok.
Gelelim kıyafetlere. Sezonun gözdesi Kate Moss'un defilede giydiği beyaz Louis Vuitton ile Prada mayoları.
Prada mayolarının birinde ise yine Lana del Rey var, yani hanesine bir kapak daha yani etti 10. Prada hanesine ise toplamda +1 yani 13 kapak!
 Ve Louis Vuitton. Üstelik tıpkı Prada'da olduğu gibi burda da yine Lana del Rey var. This is what we call combooooooooooooo.
Üstelik tüm bu dergi kapaklarının bir de farklı edisyonlar tarafından re-print edilme olasılığını da göz önünde bulunduracak olursak, evet gerisini siz tahmin edin.

Sırada Ağustos ayında başlayacak yeni sezon kapaklarını beklemek var. Ancak hiç de bunu iple çekmiyorum. Sırada yazın keyfini çıkartmak var. Yaz demişken Haziran sayılarında mayolu, plajlı kapakların sayısını hesaplarken uyuyakalmışım. Siz halledersiniz onu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder