12 Nisan 2010 Pazartesi

2010 BLOG ÖDÜLLERİ ! AND HERE THE NOMINEES OF MINE =)


Gentlemen Tom Ford smokinleriniz hazır olsun. Ladies sizleri de Armani Prive, Loubutines ve Tiffany mücevherleri içinde görmek için sabırsızlanıyorum. Neden mi ?? aaa yoksa size daha Çırağan Kempinski'de yapılıcak olan 2010 Blog Ödülleri davetiyesi gelmedi mi ????

Son günlerde bloglarda ve twitter hesaplarında Türkiye'nin en tanınmış bloggerları (onların hepsini de galalardan, defilelerdeki front row'dan tanıyoruz di mi ama) birer birer BÖ2010 adaylıklarını bizlere duyurdular. Akademinin seçkinler listesinde yer alan ben gibi beyefindelere ise oy kullanmak için altın harflerle yazılı birer aktivasyon kodu gönderildi. (oy vermediyseniz saçma espirmi anlayamazsınız :P)

Yemek bloglarından, kadın bloglarına, aile bloglarından, kişisel bloglara, modadan, teknolojiye taa spora kadar onlarca kategori arasından oy vermek aslında pek de kolay olmadı. (özellikle her kategori için bir oy vermek çok acıydı). Her ödül töreninde olduğu gibi amacım yine olay yeri inceleme ekibi olarak çalışmak, dolayısyla ben de hangi kategorilerde kimlere oy verdiğimi ve neden verdiğimi belirtmek isterim. Ayrıca oy veremediğim ancak oyu hak eden diğer bloggerları da belirtmeyi bir borç bilirim. (Nasıl ki en iyi kadın şarkıcı dalında X kişi aday olmadığında bunu belirtebiliyosam bunu da belirtmeyi bir borç bilirim :P)

O halde Fashion Put It all on me diyerekten Moda Bloglarıyla başlamak isterim. İzlediğim moda bloglarının bir çoğu yabancı olduğu için oy vermek bu kategoride daha kolay oldu. Oy vericeğim iki isim ise Vitrindeyiz ve Fashion 4 You olucaktı. Çünkü onların bloglarında sadece dergilerden alınmış editoryaller ya da newslatterlar ya da yabancı tabanlı tabloid siteler sayesinde ulaşabildiğimiz yeni çekimler, parçalar yok. Fashion 4 You blogunu henüz çok yeni keşfettiğim için oyu onun yerine ilk günden beri takip ettiğim için, özellikle yayınlamış olduğu gezi-moda temalı yazılarını dört gözle beklediğim (ki zaman zaman sırf onları okuyabilmek için yurtdışına gitmesini istediğim blogger da diyebiliriz) Vitrindeyiz için kullanmayı tercih ettim. Moda blogu hazırlamak demek: sadece GQ ya da Vogue'dan alınan çekimleri bloga koyup ''ah bebeğim ne hoş/berbat çekimler yapmışlar'' demek değil. ''Zaman zaman seyahat, Ara sıra Müzik ve Sanat, Her zaman Moda, Bence beni izleyin...'' mottosuyla yola çıkan Vitrindeyiz'e oy vermemek elde değil zaten. Tam benlik !!

Kültür - Sanat kategorisinde ise işim bir hayli zor olucaktı. Çünkü severek takip ettiğim 5 muhteşem blog.

2'debir ile başlamak istiyorum. Blogu keşfettiğimde bir hazine bulmuş kadar sevinmiştim. ''Yepyeni müzikler keşfetme isteği'' dönemime denk gelmişti ve kendisi blogunda sürekli Indie/ Lounge / Alternative tazrda müzik tanıtımlarına yer veriyordu. Son zamanlarda rastalayamsam da her cumartesi (genellikle facebook chat yoluyla yapmış olduğu) leziz röportajalara yer veriyo. Açılışlar, sergiler ve her yerde bulamayacağınız kültür-sanat haberleri. Blogda fazlaca Babylon havası solumak mümkün :p Blogu seçmememin tek nedeni ise fazlaca profosyonel olması. Blogger amatör insanların amatör ruhlarla profesyonelce yapılmış işlerin sergilendiği bir yer olmalı o yüzden üzgünüm. (Bu arada 2de1 hakkında blogumda daha önce de yazmıştım. Tıkla ve gör :P)

Vee oy kullandığım the Balkabaa. Yaklaşık bir senedir izlediğim bu muhteşem blog aslında tam da ben eğleneyim/ okuyayım diye yapılmış sanki. Sinema ağırlıklı, ama müzik, kitaplar, diziler, bir ödül töreni yapılsın da biz de eğlenceli ve başarılı kritikleri okuyalım dediğimiz yazı dizileri. Sanırım arayıp da başka yerde bulamayacğınız özel hafta yazı dizileri.. Sakin ve Kolpa gibi son zamanların parlayan isimleriyle yaptığı ropörtajlar, benim de sürekli yapmaktan hoşlandığım top 10 listeleri ... Daha ne olsun ki ! Gazetelerin haftasonu eklerinden daha başarılı (evet çünkü yanlış bilgiler verilmiyo) (ayrıca daMilliyet-Sanat kadar kaliteli) en profesyonel blogger olduğu için seçimimi ondan yana kullandım :)) Hah bir diğer önemli etken ise ki kendini ''critic'' adı altında ''tag''lemeden güzel, yerinde ve seviyeli criticler yapması.

Son durağımız Kişisel Bloggerlar. İzlediğim sadece 3 ya da 4 kişisel blog var ! Aslına bakarsanız inanılmaz komik yazılarıyla beni yerlere yapıştıran yazılarıyla ödülü kesinlikle MMNTKLLER 'a vermeliydim; ancak sevgili Hande adaylığını koymadı. Seneye ödül törenine beraber katılmayı düşünüyoruz :P Supersoncic NahNormal Goddess Undefienable'dan ise özürlerimi dilerim. (gözden kaçırdım çünkü) kimi zaman depresif kimi zaman muzur ama her zaman manyak gibi şeyler yazıyo. Onu izleyin, izlettirin ya da henüz oy vermediyseniz bu kategoride oyunuzu ona kullanın.

Gelelim kendi seçimime benim oyum ise Hayal Fabrikası'nın. Kültür-Sanat haberlerini kendince yorumlayan ve kişisellikle bunu harmanlayan bloggerı seçmemek ayıp olurdu değil mi. Heh bu arada XOXO THE MAG çıktığında yoksa siz hala VOGUE mu okuyosunuz başlığıyla beni yerle bir eden blogger. Oyum sanaydı işte :P.

9 yorum:

  1. Sanırım uzun zamandır hakkımda yazılan en güzel şeyleri yazmışsın. Çok teşekkürler =)

    YanıtlaSil
  2. rica ederim =) güzel ve kaliteli şeyler var blogda, bunları bir kez de ben dile getirmekten geri kalamazdım :)

    YanıtlaSil
  3. Eneee! Je suis beaucoup honore! <3
    Seni ayıla bayıla okuduğumu da belirtmek isterim genç adam. ^^

    YanıtlaSil
  4. =) mercii beaucoup madamoiselle =)

    YanıtlaSil
  5. Aaaa burda benim adım geçmiş, çok mersiii. :) Seneye biz de katılıyoruz Jeyms! Kesin yani. Kültür sanatta oyum sanadır.

    YanıtlaSil
  6. James, valla şımartıyorsun cok yenı bır blogger'ım daha...
    Bu iltifaları genç birinden duymak ise ayrı bir güzellik.
    Teşekkürler,

    YanıtlaSil
  7. =) ne demek , kaliteli işleri desteklemek görevim =)

    YanıtlaSil
  8. ohh sorry :/ bir dahaki sefere, ama senin aday olduğunu yazıyı yazdıktan çok sonra fark ettim :/

    YanıtlaSil