3 Ağustos 2011 Çarşamba

HERE WE GO! GQ TÜRKİYE IS IN THE TOWN

''Bakın biz coolluktan ölüyoruz, bizim müzik anlayışımız inanılmaz'' diye ortalarda dolaşan, en azından etraflarına yaydıkları enerjiyle böyle hissettiren ancak aslında iki yanlış editör seçimi nedeniyle bu günlerde yayında olmayan Rolling Stone ve Billboard sonrasında yıllardır gelmesi dört gözle beklenen Vogue'un yayın hayatına başlamasından sonra tek eksiğimizin GQ olduğu aşikardı.

Bırakın moda dünyasını, geri kalan camianın/ sektörlerin bile pek de tanımadığı Seda Domaniç'in genel yayın yönetmeni koltuğuna getirilmesinden sonra ''eğer GQ yayınlanacak olursak acaba baş editörü kim olur ? Tanıdık biri mi yoksa Domaniç gibi pek de alışılagelmedik bir isim mi'' diye merakımızdan çatlarken bugün yapılan açıklamayla Mirgün Cabas'ın bu göreve getirildiğini öğrendik.

Açıkçası GQ'nun gelmesini Vogue'dan daha fazla bekleyen biri olaraktan editörün adına yakışır bir şekilde centilmen biri tarafından yönetilmesini arzu ederdim. Açıklanan ismi duyduğumda ise derin bir oh çektiğimi söyleyebilirim. Zira bir çoğumuz gibi benim de aklımda acaba mı diye Oben Budak'ın geçtiği doğrudur. Aslında biraz düşününce ''FHM'' ve HaberTürk'teki loosy yazılarının Doğuş Grubu tarafından editörlük için yeterli gelmeyeceğini düşünsem de yine de bazen bu işlerin CV yeterliliğinden ibaret olmadığını hepimiz biliyoruz. Her neyse en azından NTVden ve medyadan az da olsa takip ettiğim kadarıyla Cabas'ın oldukça klas, şık ama bir o kadar da eğlenceli bir şeyler ortaya çıkarabileceğinden emin gibiyim. Belki hatta sıkıcı olmadan ağırbaşlı bir GQ edisyonuyla da karşılaşabiliriz.
Mila Kunis- GQ US / August 
Jake Gyllenhaal- GQ Australia / August- September 
Bar Refaeli- British GQ / September 

Büyük ihtimal mart ayında -tıpkı Vogue gibi- yayınlanacak ilk sayının kapağını ise merak ediyorum. Merak ettiğim bir diğer nokta ise grubun Vogue'a davrandığı kadar GQ'ye de eli açık davranıp davranmayacağı. Tabi bu merak beraberinde başka meraklar da getirmiyor değil. Acaba Amerikan edisyonu gibi kapaklarda daha fazla erkekler mi yer alacak ? Yoksa İngiliz edisyonu gibi çıplak kızlarla şansını mı deneyecek ? Daha da ötesi derginin yüzde kaçı moda olacak ? Aslında yılın belirli aylarında kız, belirli aylarında da kapağı erkeklere ayırıp, en azından iki kere de en babasından GQ Style ekiyle karşımıza çıkabilirler. Konu eli açık davranmaya gelince örneğin kapakta bizler de bir Bar Refaeli, Alessandro Ambrosia tarzında models.com'un nadide listesi top sexy models listesinden isimler görebilecek miyiz ? Ya da erkekler kategorisinden Jon K ya da David Gandy mesela ? Tek ricam daha fazla Arda Turan ve Engin Altan kapağıyla karşımıza çıkmamaları. Ha bunu da eklemişken acaba Vogue gibi içeriğinin kaçta kaçı orjinal türk yapımı olup, kapak isimleri yurt dışından seçilecek. Bekleyip görmekte fayda var.

Bir gün size GQ sayflarından seslenme dileğiyle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder