2 Aralık 2011 Cuma

İKİ YENİ FESTİVAL BİRDEN

Geçtiğimiz sene bazı değişikliklere giderek bize eski yılın son haftasında ciddi anlamda sinema şöleni yaşatan Randevu Istanbul bu sene 14. kez 16-22 Aralık tarihlerinde şehre geri dönüyor.

''Love and Other Drugs'' ve ''London Boulevard'' gibi gişe filmlerini programında barındırmanın yanı sıra sene boyunca vizyona girecek diğer bazı filmleri de daha da ucuz bir şekilde izlememizi sağlamıştı. ''Askıda Bilet'' gibi öğrenci-friendly bilet uygulamalarının yanında da iş satışa geldiğinde bir hayli bizi yoran ekip umarım bu sene daha koordine çalışmıştır. Her neyse, gelelim filmlere..

Avrupa Ekspresi, Bağımsız Filmler, İlk Randevu, Sinema Tarih Buluşması, Filmler Konuşsun, Pelikül Kabuslar, NTV Belgesel Kuşağı, Ömer Lütfü Akad Üçlemesi, Özel Gösterimler ve Kısa Şart başlığı altında 36 film gösterilecek.

Ayrıca programın henüz açıklanmayan ''Açılış Filmi' ve ''Gala Istanbul'' başlıklı bölümleri de mevcut.

Bağımsız Filmler ve Sinema Tarih Buluşması listesinde yer alan gösterimlerin tümünü, İlk Randevu bölümünden ''Yan Pencere''yi ise şimdilik listeme eklemiş bulunuyorum.

Sevindirici bir diğer festival haberi de IstanbulModern'den. Bu kez Aki Kaurusmaki ve Kati Ouitinen filmleri haftası. Modern Sineması'nda Finlandiya ve Nomad rüzgarı esecek yani ! Geçtiğimiz Film Ekimi'nde gösterilen ''La Havre'' programın listesinde yer alan filmlerden sadece biri. Unutmayın her Perşembe Ücretsiz ! Just in case ! Üstelik kalabalık program kısa bir zaman dilimine sığdırılmak yerine 3-18 Aralık gibi 15 günlük bir süreye yayılmış !

Ayrıca Kati Ouitinen de 3 Aralık'taki ''Umut Limanı/ Le Havre'' filminin gösterimine katılacakmış !

İyi seyirler !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder