2 Şubat 2012 Perşembe

STRONG & BOLD: VANITY FAIR

Vogue Anna'nın September Issue'sundan sonra yılın en fazla beklenen sayılarından biri de Vanity Fair Mach Issue. Bible of Lifestyle VF aslında Mart sayısı da Şubatta yayınlanmaya başlıyor zaten, şubat demek Hollywood ve Oscar'lar demek. 1994 yılından bu yana Vanity Fair'in yapmış olduğu birşey varsa o da sayısını yıldızlara adamak. Güç markada, güç kapakta. Güç fetişi mi dedi biri?
Tüm A List oyuncuların yer aldığı filmleri geçen aylarda yazmıştım, ve de A List oyunculu Vogue kapakları.

2004:
Kapakta 13 tane Women of the moment yer almakta Jennifer Connelly, Gwyneth Paltrow, Hillary Swank, Julianne Moore, Salma Hayek, Naomi Watts, Diane Lane, Lucy Liu, Jennifer Aniston, Kirsten Dunst, Alison Lohman, Maggie Gyllenhaal, Scarlett Johansson.



2005:

Bu sefer New Comer'lardan ziyade A List isimler kapakta: Uma Thurman, Cate Blanchett, Kate Winslet  Scarlett Johansson, Claire Danes, Rosario Dawson, Kerry Washington, Ziyi Zhang, Sienna Miller and Kate Bosworth.

2006:
Tom Ford, Keira Knightley ve Scarlett Johansson (Bu sefer daha minimalist) + Ayrıca kapağın bir de süper parodisi var, ki bu hep olmaz.
Seth Rogen, Jason Segel, Paul Rudd, Jonah Hill

2007:
Bu sefer başrolde 4 erkek: Ben Stiller, Owen Wilson, Chris Rock, Jack Black

2008:
Emily Blunt, Amy Adams, Jessica Biel, Anne Hathaway (Alice Braga, Ellen Page, Zoë Saldana, Elizabeth Banks, Ginnifer Goodwin, America Ferrera)
***
2009: Barack Obama'ya ayrılmış.
***
2010:
Carey Mulligan, Kristen Stewart , Abbie Cornish , Mia Wasikowska , Amanda Seyfried, Rebecca Hall, Emma Stone , Evan Rachel Wood ,  Anna Kendrick

2011:
Bu sefer sadece kadınlar, erkekler ya da new comer'lar değil. Senenin en çok konuşulan film yıldızları başarılarını kutluyor. Ryan Reynolds Jake Gyllenhaal Anne Hathaway James Franco Jennifer Lawrence, Anthony Mackie Olivia Wilde Jesse Eisenberg Mila Kunis Joseph Gordon Levitt Andrew Garfield Rashida Jones Garrett Hedlund Noomi Rapace Robert Duval

2012:
Rooney Mara, Mia Wasikowska, Jennifer Lawrence, Jessica Chastain, Elizabeth Olsen, Adepero Oduye, Shailene Woodley, Paula Patton, Felicity Jones, Lily Collins ve Brit Marling

Vanity Fair'in Hollywood'a adadığı tek say bunlar değil.

Nisan 2003:
Tom Hanks, Tom Cruise, Harrison Ford, Jack Nicholson, Brad Pitt, Edward Norton, Jude Law, Samuel L. Jackson, Don Cheadle, Hugh Grant, Dennis Quaid, Ewan McGregor, and Matt Damon.

Temmuz 2003:
Teen Invasion: Amanda Bynes, Ashley Olsen, Mary Kate Olsen, Mandy Moore, Hilary Duff, Alexis Bledel, Evan Rachel Wood, Raven and Lindsay Lohan 

Ağutos 2008:
The Gossip Girls: Kristen Stewart, Blake Lively, Emma Roberts, Amanda Seyfried

Şubat 2012
Daniel Craig, Matt Damon, George Clooney

+
Vanityt Fair'in tüm bunların yanı sıra en komik erkekler ve kadınlar olarak topladığı iki farklı sayısı da var. Ayrıca A List oyunculardan oluşan filmlerin vizyon tarihine göre yayınlandığı aylarda bir araya getirilerek çekilen kapakları da sayabailiriz.
+
Annie Leibovitz'in her sene Mart sayısı için çekmiş olduğu editöryaller ise bambaşka bir dünya.

images via: vanity fair.com, google images 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder