22 Ocak 2013 Salı

GIRL OF THE MOMENT: SKY FERREIRA

New York cool ekolünün son yıldızlarından olan Sky Ferreira Hedi Slimane, Terry Richardson ve V sayesinde defalarca 2012 en hip kızı olarak lanse edildi. 2010 yılından bu yana kendine yer edinmeye çalışan '92 doğumlu Ferreira biraz da 2011 yılından bu yana patlak vermeye başlayan "NewComers are the new blacks" mantığından sevaplandı. 

Tam bir "modern day New Yorker" olan Ferreira'nın elini altına sokmadığı iş yok. Oyunculuk deneyimi, modellik ve şarkıcılık. Sky Ferreira bugüne kadar Grimes ileV'nin "Youtquake" sayısına , Dazed & Confused ve Jalouse gibi dergilere poz verdi. Modayla iç içe olması bununla da sınırlı değil, Hedi Slimane markasının pre-fall kampanyasında modellik yapması için de onu seçti. (Yukarıda olduğu gibi.) Givenchy'nin after-party'lerinde sahneye çıkan Ferreira'nın en sevdiği tasarımcı da elbette Riccardo Tisci. Moda çevrelerinden onu destekleyen bir diğer isim de Carine Roitfeld elbette. Moda bahsini de aslında burada kapatmak isterim zira kendisi modayla iç içe olduğu için müziğiyle fazla ciddiye alınmayacağını düşünüyor. Gariptir ki onun bu denli tanınmasının nedeni ise "Q" ya da "Rolling Stone" gibi dergiler değil, yukarıda saydığım "coolest fashion mags of the town."

Lily Allen'ının başlattığı myspace çılgınlığının yeni dönem versiyonu olan Ferreira ise del Rey ile aynı ekolden. Sadece daha iyi şarkı söyleyebildiğinden bir üst versiyonu gibi. Yeni dönem coolluk simgesi olan bu isimler albüm yerine mixtape ve EP'lerle piyasaya giriş yapıyor. Bakınız bir diğer versiyon Azealia Banks. Kaydettikleri şarkılara ise ayrı ayrı videolar. Eskiden radyo başında merakla çalmasını beklediğimiz şarkıların videolarını tırnak yiyerek videolanmasını beklerken Youtube çağında şarkılara ilk videolar aracılığıyla ulaşıyoruz.

Sky Ferreira tam da şöyle bir kız. "Baygın bakışlar, kafası daima dumanlı" tavırlar. "Everything is Embarrasing" buna en iyi örnek. "I don't give a shit" halleriyle salınmaları şarkının gücünü daha da fazla vurguluyor. Zaten cool-sexy attitude da onun en sevdiği halleri ve özelliği.
"Obsession"ın tavrı ise tam da şöyle. Sky bir barda. Masanın üstünde delice dans ediyo. Sonra patlattığı
şampanyayı önündekilerin üstüne döküyor ve bam! sıra stage diving'de.

Yeni şarkısı "Lost in My Bedroom"da şöyle diyor. "Lost in my bed, And I'm lost in my head, And I'm lost in my bedroom again, It's just what I imagined, Lost in my bedroom, It's just what I imagined". Tam da modern day kafası karışık genç teenage kafası! Zaten yıl içinde artık çıkması planlanan albümünün adı da "I'm Not Allright".

Modern zaman "Lost Generation" ikonu olan Ferreira'yı tanımam ama şarkılarını çok geç keşfetmemin nedeni de sanırım yukarıda belirttiğimin aksine youtube çağında youtube başına geçip yeni videolar/ şarkılar takip etmeye çok üşenmem. İki hafta önce onu dinledikten sonraysa ""I was like" Selen bil bakalım aylardır konuştuğumuz ama sonunda şarkılarını dinlemeye başladığım isim kim sence?" olmuştu. 

Anyways, onu şöyle çağırın. "The it-test girl of the town". Shine bright like a diamond Ferreira. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder