5 Ocak 2013 Cumartesi

HAFTANIN KAPAKLARI

Bilmiyorum bu gelenek ne kadar uzun sürer ama.

Geçen ay senenin en iyi kapaklarını sıraladığımda Esquire Russia'nın harika kapaklarından bahsetmiştim. Kapakları hep aynı aslında. Semi close-up shotlar ve ayın A List ünlüsü. Bu tür sade kapaklar aslında hep hoşuma gidiyor. Kaldı ki moda dergisi değilseniz oldukça da ideal.

Yalnız ekibin bir de hilesi var. Kapaklarındaki fotoğrafları kendileri çekmiyor. Ancak büyük edisyonların kapaklarından aşırma da değil. Bu yüzden göze batmıyor aslında. Yani oldukça orjinal.

Kapakta hiç spot olmamasını da hep sevmişimdir. Daha cool bi kere. Hem de daha davetkar. "Bizi bilen bilir,  iki spotla kendimizi sattıracak değiliz" diyor sanki. Ha, alırsın okursun. İçeriği beğenmezsin. Sonra da şöyle dersin "never judge a mag with its cover." Ya da güzellik mi akıl mı? Neyse Rusça hakkında en ufak bir fikrim yok da, içerideki görseller çok hoş. Moda çekimleri ve diğer editöryal çekimler "Hacı biz Rusuz Sibirya kadar soğuğuz" diye bağırıyor. Dergi ne olursa olsun içeriğin ülkeyi temsil edebilmesi gerekiyor bence. (Yani bu tartışmalı oldu da. İyi bir konu çıkar belki bu cümleden.)
Böyle yaratıcı kapaklar pek yapılmıyor artık. Zaten Bazaar da yaratmadı. Yeniden çekim yaptılar. Neyse en azından başka bir dergiden değil. Kendi tasarımlarını Anne Hathaway ile canlandırdılar. Yine de fena olmadı. A List dergiler, A List isimlerle yaratıcı şeyler yapmaktan kaçınıyor. En son V'nin Winter sayısı bu önermeye karşı gelerek Jean Paul Goud ile Scarlett Johansson'u bir araya getirmişti.

Gerçi bu kapak da kiyosklarda değil de abonelerin kapılarında satışta. Bazaar hep yapıyor zaten bunu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder