2 Ocak 2013 Çarşamba

APOLLO MAG: NO 29 || GRAPHICISE ME ISSUE

Mekanikleşmeye başlayan her şeyde olduğu gibi modada (dergiciliğinde) da yeni düzen başladı. Renk oyunları. Grafik açılımlar. İllüzyonlar ve sürreel çalışmalar. İlgi çeken artık sadece gri background önünde çekilen kıyafetler ya da pastoral ortamlarda anlatılan hikayeler değil. Grafik baskılardan ilham alan tasarımcılar da moda editörlerine ilham veriyor. Modeller poz verirken geometrik şekiller alarak yeni boyutlar oluşturuyor. Elbette photoshop oyunları ve kolaj sanatı da sürreel çalışmaları tamamlayan diğer yöntemlerden.

Grafik denmişken elbette akla ilk olarak üçgenler geliyor. Üçgen çizmek tasarımın en "cool" ve "hip" hali olarak düşünülüyor ki çoğu kişi tasarımlarını tamamlamak için ondan yardım alıyor.
***
Nazarımda Eylül ve Ocağın aslında hiç farkı yok. Yeni kararlar. Yeni listeler. Birinde sonbaharda konuşulacaklar diğerinde ise yeni yılda konuşacaklar. Aralık ayında hızını alamayan ben Ocak'ta da listelerden gitmeye karar verdim. Mesela 2013'te gözünüzü üstünden ayırmamanız gereken 10 isim.

Adı listede yok ama örnek vermem gerekirse Anna Sophia Robb. Hatta -beklenildiği üzre- Teen Vogue'un şubat sayısının da kapağında. Kendisi yeni Sarah Jessica Parker potansiyelini taşıyor mu bilmem ama "Carrie Diaries" ortalığı meşgul edecek kesin. Dizi 14 Ocak'ta başlıyor. Elbette merakla beklenen tek Carrie; Anna Sophia değil. Chloe Grace Moretz'in canlandırdığı "Carrie" de Mart ayında vizyonda. Ona eşlik eden isim ise Julianne Moore. İlginç ikili. Carrie'lerden biri 80'lerin New York'unda gezinirken diğeri banliyöden korku anlatıları yapacak. Ocak ayına geri dönecek olursak. 13 Ocak'ta "Girls", 8 Ocak'ta ise "Pretty Little Liars" geri dönüyor. Aralarından Teen Vogue kapağına çıkmayan tek dizi ise Girls.

Son hatırlatma: 10 Ocak'ta Academy adaylıkları açıklanıyor. Yekta Kopan'ı kaçırmayalım. 13 Ocak'ta ise Golden Globe'lar var. Golden Globe'ların yayınlanmasıyla "uykusuz her gece" sezonu da başlıyor. 

Fazlası için hatta kalın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder