11 Ocak 2013 Cuma

FALLING STARS

Haftanın kapakları yarın, ama hakkında yazmak istediğim bir konuyla şu kapak çakışınca güzel oldu.
New York Times bu hafta şu soruyu soruyor. "How To Catch a Falling Star?" Peşinden gelen ise Lindsay Lohan. Lindsay Lohan bir zamanlar çok popülerdi, o kadar popülerdi ki Meryl Streep'le aynı filmde oynayıp yanak yanağa W Magazine için poz bile verdi. Hatta Ungaro moda evinde "style advisor" olarak yer aldı. İçine girdiği her işi de batırdı.

Neyse komumuz Lohan değil, Pop Starlar.

Hadise ve Murat Boz'un şu anda jüri üyesi olması Türkiye adına büyük bir olay. Aynı anda iki süperstar ekranda. Ancak yurt dışında böyle değil. Gerçi eskiden bizde de bu böyle değildi. En popüler yarışmalarda yer alan jüriler ya şimdinin unutulmuş, eskinin süperstarlarıydı, ya da yıldızı gittikçe sönenler ve B List isimler.

Amerika'da ise düşen bir yıldızı kurtarmanın yolu onu jüri üyesi yapmaktan geçiyor. Bunlara en iyi iki örnek Jennifer Lopez ve Britney Spears. JLO bu adımı iyi kullandı, bir anda gelen albüm ve filmle de şu anda 00lerin başında yaşadığı altın günlerine geri döndü. Spears için aynı şey söz konusu değil. Tüm dünyada değişen müzik piyasası Amerika'da da değişti. Yeni gelen isimler daha fazla konuşuluyo, daha fazla dinleniyo ve satıyo. Hatta jüriden kovulması söz konusu olan Spears 'akıllıca' bir kararla, ayrılacağını açıklayıp aradan çekildi.

Yarışmaların İngiltere ayağındaki jüri üyeleri de yine B List isimler Nicole Scherzinger ve Kelly Rowland. Prodüktörler için yarışmalara çağrılması kolay isimler. Ünlüler için de yeniden parlama yöntemi. Yine de mesela İngiltere'de bu isimlerden daha fazla Gary Barlow konuşuldu. Popüler TV Showları kendi starlarını yaratıyor, ama gerçek starların da ışığı bir bir sönüyor.

X Factor jüri koltuğunu şimdi de Shakira'ya teslim etmeye hazırlanıyor. Shakira'nın yıldızı 2005 Oral Fixation döneminde en üst seviyey ulaştı. "She Wolf" dönemi konuşulsa da eski Shakira parlaklığı yoktu  "Waka Waka" son bir gaz verse de o şimdi umutlarını jüri koltuğunda aramak için kollarını sıvadı.

Sırada kim var? Rihanna? Lady GaGa?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder