24 Nisan 2010 Cumartesi

BAKKALLARA NELER OLUYOR ???

Herkes konuştu biliyorum en sona ben kaldım; herşeyin hızlı tüketildiği günlerde yazdıklarımın ya da denilen bazı şeylerin tekrar edilmesi ne kadar sağlıklı ama söylemezsem içimde kalır ...

Evvvet subject matter: Hande Yener ... Aylar önce twitter sayesinde Hande'nin yeni bir albüm çıkartacağını öğrenmiiştim; ancak içimde en ufak bir heyecan bile uyanmamıştı; zira kendisi yaptığı son hareketlerinden dolayı kendini benden soğuttu. Evet kabul edelim Hande Yener'in Serdar Ortaç, Bengü ve Demet Akalın gibi çok sevilen şarkıcılara (ki üçünden de nefret ederim) ''onlar bakkal müziği yapıyor'' gibilerinden lafları oldukça yerindeydi; çeşitliliğin ve basmakalıp işlerin yapıldığı günlerde Hande'nin ettiği laflar bir çoğumuzun dile getiremediği şeylerdi. Nitekim doğru söyeleyen dokuz köyden kovulur zaten - ki eğer bu üç isim kendilerini birer sanatçı !! ya da en azından gerçek birer şarkıcı olarak görüyorlarsa ellerini vicdanlarına koyup ''evet bizler bakkal müziği yapıyoruz'' demeliler (belki de demiş olabilirler). Ha bakkal müziği iyi mi kötü mü ?? Peki Recep İvedik için ne düşünüyodunuz ?? Sanırım cevap anlaşılmıştır.

2000 yılında ''Senden İbaret'' albümü ile pop müziğin için balıklama dalan Hande o günlerde bile kaliteli işler yapmaktan geri kalmıyodu, yani o dönemde bile diğer pop şarkıcılarından farklı bir yerde duruyodu, ''Sen Yoluna Ben Yoluma'', ''Yalanın Batsın'' gibi hitlere imza atan şarkıcıya bence hiç kimse Hande ilk çıktığı zamanlarda bakkal müziği yapıyordu dememeli. ''Aşk Kadının Ruhundan Anlamıyor'' ile yine çıtayı yükselten Hande aynı zamanda kaliteli videolar da yapmaya başlamıştı. vee ''Apayrı'' ... diskografisindeki en iyi albümlerden biri olan albümle Hande pop ve elektronik müziğini hafiften harmanlayıp ortaya ciddi anlamda mükemmel bir iş çıkartmıştı. Artık hem görsel hem de işitsel anlamda Hande tam anlamıyla ''olmuştu'' (ne demekse artık). Ancak bu kadar başarılı yapılan bir işle Hande pop soundunu biraz daha azaltarak elektronik volumeleri arttırmaya başladı, bence de çok iyi yaptı; ancak aynı zamanda bir çok fanlarını kaybetti, hatta Hande Yener'i çok severim ve dinlerim dediğim zaman insanların garip bakışlarına maruz kalırdım, bu insanlar, en yakınlarım ve aynı zamanda hala da o garip bakışlarla karşılaşıyorum.

Bence hiç kimse ''Romeo''nun Popüler Türk Müziği içindeki yerini görmezden gelemez. Hande istediği kadar Romeo'ya Romio desin ya da başka bişey desin, çünkü Türk halkının gelenekselleşmiş bir beyin yapısı var, basmakalıpları seven bir halk ve tabuları yıkamamak dolayısyla Hande biraz daha marjinal tavırlar sergilemeye başladığında / kıyafetler giymeye başladığında ya da ''başka'' bir müzik yapmaya başladığında insanlar ona alışamadı. Tek sorun buydu, Hande de biraz fazla burnunun dikine gitmeye başladığı anda ipler koptu zaten.

Vee sene 2010 ''Hande'ye Neler Oluyor ???'' Cidden handeye bir şeyler oluyor ??? Demet Akalın ile yakınlaşmalar falan ?? Evet benim için Hande burda bitmiştir !!!

Albümü dinledim hepsi cidden başarılı işer çıkış parçaları ''Sopa'', ''Yasak Aşk'' ve ''Bodrum'' cidden 2010 yılına özellikle de yazına damgasını vurucak parçalar ! Tarz yine Apayrı gibi Pop ve Elektronik harmanlaşmış (ki elektronik tınılar biraz daha az ama dans ritmleri yine yerinde).

Sopa ve Yasak Aşk bir ''medley'' gibi sunulması anlamsız. Belki yeni bir şeyler deneyip yine bu yolda öncü olmak istemiş olabilir (tamam bu yurt dışında da yapılıyo ama sadece canlı performanslarda / konserlerde) Hadi böyle bir şey yaptın keşke iki şarkının geçiş yerlerini daha bir soft şekilde halletseymişsin, ritmler iç içe girerek iki şarkının birleşeceğininin sinyallerini bize önceden vermeden yapsaydın. Peki ya Cheryl Cole çakması video'ya ne demeli ?? Evet yüzümüzü batıya döndürmeli ama ordan ilham almalı ya da ne bileyim, ama kopya yapmayalım ne olur. Böyle bir konumda yer alan bir şarkıcı / sanatçı bence yaratıcı olmalı !

Hande'ye neler oluyor ?? Toparlan bebeğim =)

1 yorum: