18 Mayıs 2010 Salı

KESHA ON THE STAGE

2007 yılında Katy Perry, 2008 yılında Lady GaGa ve 2009 yılında Kesha. Daha önce bir çok şarkıcı için söz yazan ve background vocal yapan Kesha diğer iki isim kadar sansasyonel olmasa da saçını süpürge yapıp piyasada yer almaya kararlı gözüküyo.

İlk albümü ''Animals'' ile aslında pek de yabana atılamayacak bir kariyeri inşa etmeye başladı bile. (Billboard Top 200de #1) Kendisi her ne kadar da o biçimde anılmak istemese de yaptığı iş düpedüz ''Teenage Pop''. Belki 1999daki Baby One More Time kadar masum bir ''debut'' yapmasa da günümüz şartlarına bakıcak olursak gayet teenagevari bir iş. Albümdeki 14 şarkıdan 14ünde de Kesha'nın imzasını görmek ise bence süper. Kariyerine yeni başlayan biri için plak şirketinin ona güvenip bütün şarkılarını kendisinin yapmasına izin vermesi ise bence gayet hoş. Britney'nin de albümlerinden sıkça tanıdığımız Max Martin'in yardımları da yine Animals içinde karşımıza çıkıyo. Albümün yegane ortak çalışması ise Amerika listelerinde ilk 10a girmeyi başaran son günlerin parlayan yıldızı 30H!3 ile gerçekleştirilen Blah Blah Blah. Albümün çıkış parçası Tik Tok ise Billboard Hot 100 listelerinde haftalarca zirvede kalmakla beraber tüm dünyada ilk 5 içerisine girmeyi başarcak kadar başarılı, zevkli ve eğlenceli bir şarkıydı. Tam anlamıyla ''catchy sound''a sahip olan şarkının intro'sunda yer alan ''wake up in the morning like P. Diddy'' sözleri de herkesin ağzına sakız olmakla beraber çeşitli parodilerin yaratılmasına ve hatta ve hatta facebookta çeşitli grupların açılmasına bile neden oldu.

Albümde yer alan ''Boots & Boys'', ''Hungover'', ''Kiss N Tell'' ve ''Animals'' single olarak piyasaya sunulan parçalar dışında en sevdiklerim.

Genel olarak tekdüze bir albüm olarak adlandırabiliriz. Şarkılarının her birini teker teker dinlediğinizde hepsi de çok güzel, ya da albümü dinlediğinizde tüm parçaların bri uyum içierisinde bulunuduğunu görebilirsiniz; hatta bunlar albümü vasatın üzerinde bir yere taşıyabilir; ama bir şarkıdan diğerine geçerken karşılaşacağınız bir sürpriz olmadığını belirterek; hemen hemen tüm şarkılarının melodilerinin birbirine benzediğini de ekleyebilirim.

Britney'nin ortada olmadığı şu günlerde, kendinizi Justin Bieber'ın şarkılarını dinlerken bulmak istemiyosanız  3 yıldızı hak eden güzel bir teenage albümü edinebilirsiniz.

İşte burda da albümden yayınlanan yarı animasyon video, çöl gülü Kesha ve ''Your Love Is My Drug''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder