23 Ağustos 2010 Pazartesi

THE PHENOMENAL BAND: THE PHENOMENAL HANDCLAP BAND


Şimdi şu gatget'lar kısmında hani ''hakkımda'' kısmı var ya blogun sağ tarafında işte orada şöyle bir cümle var. '' Hayallerinde New York'a taşınıp Indie gruplarla arkadaşlık yapıp alternatif bir yaşam sürmek var.'' İşte bu hayalim 31 Mayıs'ta "MillerFreshtival'e katılıp orada tanıştığım New York / Manhattan'li 8 kişilik The Phenomenal Handclap Band'i dinledikten sonra aklımda şekillenmeye başladı.

İlk olarak zaman tüneline girip kendinizi 1960ların Amerikasına götürün San Fransisco sokakları veyahutta Brown University kampüsüne. Hani bildiğiniz Hippieler vardır ya işte bunlar da öyle. (Aşağıda eklediğim 3 video'ya göz atın).Festival alanında işte grup üyelerinden birini gördümse ''vayy adamın tarzına bak'' dediğimi hatırlıyorum. Hemen akabinde adam sahneye çıkmasın mı geri kalan 7 üyeyle. Festivale gelen birçok kişinin grubu tanımaması ise biz meraklı izleyicinin ekmeğine yağ sürmüştü, zira boş alanda (Sakin'den biraz kalabalık, Mika'ya nazaran bomboş) sahnenin hemen hemen en önüne kurulup onları dinlemiştik. Bir de hemen arkamızda Demet Evgar yok muydu ? :)

Yaptıkları müzik harika. Soul, elektronik, funk, R&B, disco, psychedelic, etnik ve yerel lezzetler her biri harmanlanmış. Kimi şarkılarda tefler havada sallanıyor. Ki aynı zamanda konser boyunca Pocahontas kılıklı Hippie Laura Marin'in elinden de bu alet düşmemişti. 2009 senesinde yayınlanmış albümün ya PR işleri çok iyi yürütülmemiş, ya da kendileri biraz geri planda kalmış olmalılar zira böyle bir albüm nasıl duyulmaz deme ihtimaliniz bir hayli yüksek. Ayrıca şunu da eklemeliyim ki grubun henüz bir Wikipedia sayfası bile bulunmamakta. Ancak grubun MySpace, Twitter ve Facebook sayfası dışında bir de blogspot sayfası var. Gittikleri ülkeden geri kalan müzikler ya da haklarında bazı haberleri buradan bulabilirsiniz. Mesela geçtiğimiz günlerde albümlerinin Remix versiyonunu yayınlayacaklarını duyurmuşlar, Mayıs ayında ise Istanbul'da bulundukları sürede keşfettikleri Bariş Manço parçasını bloglarında paylaşmışlar. Ayrıca Facebook Spring Tour albümlerinde Istanbul gezilerini de görebilirsiniz, Boğaz'da gemi keyfi, pasajlarda gezinti... Sahi Rihanna Marni'den alışveriş yapıp İtalyan yemekleri yememiş miydi ?

Gelelim albümlerine. Tam 12 şarkının bulunduğu albümde favori şarkılarımı saymam bir hayli uzun olabilir. ''Baby'', ''Dissapear'', ''15 to 20'', ''Dim The Lights'', ''The Martyr'', ''The Journey To Serra da Estrella'' ve ''Testimony''. Kimi şarkıların uzun olması zaman zaman canınızı sıksa da genel olarak başarılı ve de eğlenceli akışa sahip bir albüm

En acısı ise tüm bu güzellikleri bilmeden, bu şarkılara eşlik edemeden, grubu dinlemek oldu. Umarım en kısa zamanda rotaları yeniden buraya döner.


Phenomenal Hand Clap Band- You'll Disappear from Darling Department on Vimeo.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder