22 Nisan 2011 Cuma

IT'S BRITNEY BITCH !!!

''Baby One More Time''ı ilk 99 Aralığında MTV'de görmüştüm. Daha sonra ise okulda ne zaman saate baksam (hala da) videonun o meşhur sahnesi gelir aklıma. Ardından gelen ise ''Crazy''. Hatırlayın o zamanların muhteşem kızı Melissa Joan Heart'ın dizisi ''Sabrina''ya konuk olmuştu. Hatta videoda da Melissa oynamışt. Daha debut albümü ''Baby One More Time'' ile Amerika'da ve dünyada büyük ses getiren Brtiney ilk albümü için pure ve soft pop şarkılar seçmişti. ''Sometimes'', ''Born To Make You Happy'' ve ''From the Bottom of My BrokenHeart''. Hiçbir zaman yolları ayrılmayacak olan Max Martin ile yolları buradan başlamıştı.  

O zamanlar sadece sıradan bir şarkıcıydı benim için, ta ki ikinci albümüne kadar. ''Ooops I Dit Again''i Amerika'daki kuzenimden istetmiştim. İşte sanırım tee 2000lerden başlamış bendeki Britney fanlığı ! Ergen yıllarında çokça dinlediğim ''Don't Let Me Be The Last To Know'' da bu albümdeydi. Daha sonradan Rolling Stones coverı olduğunu öğrendiğim ''Satisfaction'' da en favori Brit şarkılarımından biri olan ''What U See, Is What U Get'' de ikinci albümün içinde yer alanlardandı.

Britney sanırım hiçbir zaman daha önce yaptığını tekrar etmedi, her albümde yenilik, ya da aynı şeyin üstüne yeni bir şeyler ekleyip sunmuştur en azından. Üçüncü albümü ''Britney'' de böyle bir şeydi. Komşu kızından, sokak kızına dönüşen  bir karakter. ''Boys'' ve ''I'm a Slave 4U'' herhalde Spears'ın o güne kadar yapmış olduğu en provakatif işlerdendi. Çoğumuzun (erkeklerin) söylerken çekindiği - en azından benim - ''Im Not A Girl Not Yet A Woman'' ve diskografisinden en nefret ettiğim şarkı, aynı zamanda bir cover olan ''I Love Rock'n Roll'' da albümün diğer meyvelerinden.

7 Britney albümü içinde favorim olan ve bana ''top albümlerim'' sorulduğunda muhtemelen zirve ya da zirve ortağı olarak sayacağım ''In The Zone''. Aslında nedenler çok. Koskoca Madonna albümde. ''Me Against The Music'' dışında en süper Britney şarkısı ''Toxic'' de burda. Ve bugüne kadar sahip olduğu en harika ballad. ''EveryTime''. Tabi bir de en seksi Britney de aynı zamanda bu albümde. Videosu yayınlanmadığı için ve dolayısıyla hak etmesi gereken ilgiyi yakalayaman ''Outrageous'' ile ''Showdown'', ''Breathe On Me'', ''Early Mornin''. Asıl femme fatale burda.

4 sene bekledikten sonra karşımıza çıkan ''BlackOut'' ise belki de onca bekleyişin ardına ilaç gibi geldiğinden pek de hayal kırıklılığı sayılmaz. Sadece müzikler değil, şarkı sözleri bile çok seksi üstelik bu sefer. Hatta içinde afrodizyak etkisi yaratabilecek şarkılar bile. ''Gimme More'' içinde karşımıza çıkan ve kısa zamanda Britney imzası haline gelen ''It's Britney Bitch'' sözü ise uzun zaman boyunca telefonumun melodisi olarak kalmıştı. ''Heaven on Earth'' ile ''Ooh ooh Baby'' ise albümden gözde cariyelerim.

Son 10 yılın en çarpıcı turneleri sayılsa herhalde ''Circus'' albümü ile gelen show dizisi bunun içinde muhakkak yer edinir. İkinci ''Toxic'' vakası ''Womanizer'' ile sanki ''In The Zone''a bir göz kırpış vardı. Britney hala dans ve pop yapmaya devam ediyor, ancak bu sefer biraz daha karanlık. ''Mannequin'', ''Kill The Lights'' (bu açıdan yine In the Zonevari)... ''Shattered Glass'' ile '' Lace and Laeather''da yine albümün favorilerinden. ''If You Seek Amy'' ise nasıl unutulur ki ? Benim gözümde ''In The Zone'' kadar kuvvetli (hatta onla boy bile ölçüşür) ve kariyerinin en bomba ikinci albümü budur.

Aralarda ise 2 greatest hits 1 remix albümü ! ''My Prerogative'' ile ''Do Something''. Britney'nin bunlardan daha fazla sert durduğu başka şarkısı var mı ? Videosu olmadığı için içlerlediğim ''And Then We Kiss'' ve doğmamış çocuğuna yazmış olduğu ''SomeDay I'll Understand You'' ile hiç olmadığı kadar şeffaf. Ve en dirty haliyle ''3''.

''BlackOut'' dışında 6 albüm de Billboard Top 200de zirvede. BlackOut da ona yakın. #2 Numara olmuş. 4 tane de zirveye çıkmış (Billboard Hot 100) single. ''Me Against The Music'' ile ''Toxic'' de kesinlikle bunu hak edenlerdendi bence ama ne yazık ki. 80.000.000 gibi de albüm satışı. Her zaman dediğim gibi Madonna sonrası en büyük pop yıldız değildir de nedir ?


ps. femme fatale yazısı için beklemede kalın :)
images via. google images; the upper one: american vogue november 2001, the second one modified (not an original from google images)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder