2 Nisan 2011 Cumartesi

ÖNEMLİ OLAN BOY DEĞİL İŞLEV !

Konu sinemalar olunca özellikle A List oyuncuların son teknik ekipmanlar, muhteşem yönetmenler ve allah vergisi yetenekler sayesinde ne kadar kaliteli oyunculuklar çıkarttıklarını hepimiz biliyoruz. Ancak bir de belki ileride A list olacak, ya da olmayacak olsa dahi ne kadar başarılı rol kestiklerini gördüğümüz küçük oyuncular var ki, onlar bizleri daha da büyülüyor. Bizler 8 yaşındayken Barbie ya da Power Rangers'larımızla oyun oynuyorduk değil mi ? Onlar ise sette gerçek anlamda Harikalar Diyarında gezintiye çıkıyorlar.

''Let The Right One In'' daha sonra Hollywood tarafından yeniden çekilse de 2008 yapımı İsveç yapımı bir vampir / korku / gerilim filmi. Filmin aynı zamanda IMDb'de Top 250 Movies listesinde de yer aldığını belirtmem lazım. Eğer siz de Kristen Stewart ve Robert Pattinson'un basit ergen hikayesini sevenlerdenseniz bence bir de bunu seyredin. İlkokul çağındaki iki küçüğün oyunculukları, aralarındaki aşk hem daha gerçekçi, hem de daha başarılı işlenmiş ve oynanmış. Karakterler arasındaki dram ve romance birçok romantik filmdeki ilişkilere taş çıkartacak cinsten.

Geçtiğimiz aylarda ''IF''te gösterilen ''El Ultimo Verano de la Boyita'' ise beni dahil herkesi şaşırtmıştı. Nedeni ise konusunun başka bir şey olabileceğini sanırken, başka bir şeyle karşılaşmış olmamız olabilir mi ? (acaba). Bireylerin cinsel yaradılışları üzerine kurgulanmış filmde, erkek olan küçük çocuk, bunla başa çıkmaya çalışırken ona en büyük yardım ise cinsel konularda fazlaca meraklı yaşıtı bir kız arkadaşından geliyordu. Filmin tüm ağır yükü, başrolleri yine iki küçük üstündeydi, sanki Leonardo Di Caprio ile Kate Winslet karşılıklı oynuyorlarmış gibi.  (Cinsel yaradılış konusu açılmışken ''XXY'' filmini seyretmenizi de öneririm.)

''Los Amantes Del Circulo Polar'' ise (abartmış olabilirim de) sanırım bugüne kadar seyrettiğim filmler arasında beni en fazla derinden etkileyen filmdi. En romantik film olma düşüncesi de cabası. İki küçüğün birbirleriyle tanışma evresi, ergenlikleri ve gençlikleri .. Her bir evre ve iki gencin arasında soğuk - duygusal - romantik bağ yaşlar ilerledikçe değişen sevgi gösterisi. Otto ve Anna'nın ilişkisi her evrede fazla güzel, ancak hiçbir şey çocukluk döneminde yaşanan aşkın yerini tutamaz sanırım.

Charlotte Gainsbourg gibi bir ikonun yanısıra ''The Tree'' filminde başarılı bir oyuncu(luk) vardıysa o da babasını yeni kaybeden ve ruhunun ağaçta yaşadığına inanması sebebiyle, ona karşı büyük bir aşk ve sevgi besleyen küçük sarışın kızdı.

Ve belki de tüm zamanların en bilindik film serisi ''Home Alone''. Sorarım size hanginizde Kevin McCallister olma cesareti var  ?

İlk anda aklıma bunlar geldi ... Elbette volume 2 de yapılabilir. Neticede seyretmediğim milyonlarca film daha var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder