14 Nisan 2011 Perşembe

STARRING EVA GREEN: THE CAMELOT


Son günlerde heyecandan seyrettiğim başka bir dizi ise ''The Dreamers''ın muhteşem yıldızı Eva Green'in (Bence Angelina Jolie ve Adriana Lima'yı unutun. Koskocaman yemyeşil gözler ve beyaz bir ten ! Öhöm ! Neyse konumuz) başrolünde bulunduğu yeni tarihi-epic dizimiz ''Camelot''.

Camlot King Arthur'un muhteşem kalesi, evi ! Aslında muhteşem, evet ihtişamlı ancak The Tudors'da gördüğümüz veya daha yakın yüzyıllarda karşımıza çıkan saraylardan farklı. Tabi King Arthur'un 5.-6. yüzyıllar civarında yaşadığını da belirtmem gerekir. Aslında King Arthur ve Camelot bence Britanya'dan çıkmış çok eğlenceli ve gizemli bir efsane / mitolojik hikaye.

Dizinin ilk bölümlerinde ise Kral Arthur'un nasıl tahta geçtiği ve geçerken üvey kız kardeşi Morgan (Eva Green) ve onun yandaşları ile çekişmeleri / kavgaları (mini-savaş mı denir buna ?) konu ediliyor.

Dizi Starz yapımı ! Sanırım bu isim ''Spartacus'' serisini hatırlatmış olabilir. Bu kanalın yapmış olduğu dizileri seviyorum. Efsaneleşmiş tarihsel olaylar ve mitoloji. Kısa zamanda, Odissey ve Illiad, belki Zeus falan... bekliyorum. Peki dizi bir Starz yapımı olup ''explict content''e sahip olmazsa olur mu ? Evet Spartacus kadar kan ve seks içermese de kılıç dövüşleri ve cinsellik yine dizide karşımıza çıkan şey. Hatta daha dizinin 5. dakkasında bir sevişme sahnesine hazır olun. Elbette Arthur olup da, efsane olup da içinde Merlin geçmese olmaz. Dolayısyla biraz büyüden kimseye zarar gelmez. Anlayacağınız dizide her şeyden var.

Bu arada Arthur'u canlandıran Jamie Campbell Bower ise gelecek günlerde vizyona giren (RandevuIstanbul'da izlediğim) ''London Boulevard''da oynuyordu. (Aynı zamanda Twilight serisinde de oynamış.) Ve Merlin'i canlandıran Joseph Fiennes, kraliyet ve dönemsel / tarihi filmlere pek tanıdık bir yüz. (''Elizabeth'', ''Luther'', ''Shakespeare In Love'').

(Yuvarlak) Masa toplantılarının ve eğlencelerin çokça yer aldığı Camelot aynı zamanda ''Sir Gawain and The Green Kinght''a da konu olmuştur. Ki yine Arthur'un en bilindik efsanelerindendir, umarım dizide bir yerde karşımıza çıkar bu da. Neyse şimdilik çok fazla şey beklemeden sadece Eva Green'i seyretmek de gayet heyecan verici.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder