4 Aralık 2011 Pazar

THE COVER STORY !

Geçtiğimiz bahar aylarında Dolce & Gabbana ve Gucci ile yapmış olduğum ''Bir Kıyafet 8765456789 Kapak'' postlarına artık Sonbahar / Kış kıyafetlerinin kapak olma macerasının yavaş yavaş sonlanmaya başladığı şu günlerde Louis Vuitton ve yine Gucci ile devam ettiriyorum. Bunun dışında buna bu sefer ek olarak da ''1 Film 123456789 Kapak'' köşesini de uygulayayım dedim ve tabi hızımı alamamışken ''1 Şarkıcı 12345676543 Kapak'' kısmını da eklemeden olmaz.

''The Fall''un ağzımızda bıraktığı tat yüzünden Tarsem'in yeni filmi ''Immortals''ı dünyacak dört gözle bekliyorduk. Renk oyunları ve sinematografik yanı sebebiyle film ''The Fall'' ile yarışıp hem seyirciyi hem de eleştirmenleri pek tatmin etmese de yaratmış olduğu görsel şöleni ve bir parça da olsa mitolojinin o mistik büyüsünü en azından diğer örneklerinden daha iyi ekrana taşıdığı kesin. En azından ben tatmin oldum. Box Office kısmını daha önceden garantileyen film editörleri de kendi ceplerini bu yolla doldurabilecekleri düşündürmüş olmalı ki tam 11 farklı dergi Immortals oyuncularını kapağa taşıdı. Ve ciddi anlamda hepsi de bir bir ölümsüzleşti. En azından benim yakalayabildiklerim. Bir de çeşitli dergilerin diğer ediysonlarının da bu kapakları re-print etme durumu var ki bu sayı en azından 15e ulaşmıştır. Kuşkusuz içlerinden en rabet göreni de Athena rolüyle karşımıza çıkan Isabel Lucas ve aslında filmde pek boy göstermese de Poseidon Kellan Lutz. Benim en sevdiklerim ise hiç kuşkusuz Avutralya Vogue'unda sade poz veren Isabel Lucas ve indie-street style haliyle Nylon Guys ve Kellan.

Sırada Louis Vuitton. Marc Jacobs'ın Charlote Rampling ve ''The Night Porter'' esintili fetiş koleksiyonu tam 20 kapakta yer aldı. Carine Roitfeld editörlüğünde bir editöryalle karşılaşamak beni üzse de, yine benim ulaştığım sadece 20. Muhakkak re-print edilmiş kapaklarla bu sayınun 30 ulaşmış olmak ihtimali de kesin. İçlerinden hiç kuşkusuz en iyisi Pirelli 2012 takviminin yıldızlarından Edita Vilkevuciete. Mary Fellows ve Emma Summerton, en seksi takvimin, en seksi modelini yılın en seksi, güçlü ve fetiş kıyafetleriyle fotoğrafladı. İşin ilginç yanı bir ay sonra Vogue China da aynı modeli aynı fetiş kıyafetlerle kapağa taşıdı. Hiç kuşkusuz en iyi ikinci kapak ise Beyonce ile W Magazine ortaklığı.
ve Gucci ! Gucci bu sene altın çağını yaşadı. 90. Yılını kutlayan marka, aynı zamanda modanın en lüks yanının da altını çizdi. Vogue Türkiye yine bu lüksün ve altın çağın altını çizerken kapağa altın çağını yaşayan Natalia Vodionova'yı altın sarısı Gucci ve altın perukla taşıdı. Marka sadece 12 kapakta (ki muhtemelen 20dir) yer almadı Çin Vogue'u hem kendi yaş gününü hem de Gucci'ninkini bir sayıyla kutladı, kreatif direktör Frida Gianni'nin de bu sepebten ötürü röportaj vermediği dergi kalmadı. En iyi kapaklar ise Rus Elle'ine ve Türk Vogue'una ait.
2011e damgasını vuran isim hiç kuşkusuz Adele oldu. Şarkıcılardan en fazla gündemde olan Vogue dışında hemen hemen her dergiye kapak olan -gerçi Italyan Vogue-'unda bir de editöryali bulunan Beyonce ve Florence Welch oldu. Ancak hepsinden daha ileride olan Adele'di. Müzik törenlerinde topladığı adaylıklarla herkesi ezip geçen Adele 11 farklı kapak elde etti. En yenisi Cosmopolitan. En çok edisyona sahip olan dergilerin başında olduğuna göre 11 sayısı da 15e çıkar. Out ve GentleWomen kapakları ise en iyilerinden.
ps. gerçi beyonce'nin instyle ve bazaar kapaklarının çok fazla reprint edilmesinden dolayı bu sayı Adele'inkileri aşabilir. Just for your info.

Yılın en fazla kapak olan modellerine geçecek olursak ise, sanırım bu listeyi de yaparsam işin içinden çıkamam. Büyük ihtimalle Kate Moss ve Lara Stone bu listenin başını çekerken, Isabeli Fontana geçtiğimiz kıştan bu yana arka arkaya tüm Vogue kapaklarını gezerek de ayrı bir rekora koşmuş olabilir.

2 yorum:

  1. Adele kadar sıradan bir kızın böyle kapak kapak gezmesi iyiye işaret değil. Hele o Cosmo kapağı ne felaket öyle!?!

    YanıtlaSil
  2. bence hiç sıradan değil, dergi sattırmak isteyen tüm editörlerin liste başında durması gereken bir isim, yapılıcak röportajlardan da çok soru çıkabilecek biri, ama beden ölçüleri açısından ne kadar fashionable evet o tartışılır, ama gentlewomen kapağı harika, yine de diğer hepsi de çok sıkıcı even vogue. ama sanırım inanılmaz derecede sattırdı onlara da.

    YanıtlaSil