6 Mart 2012 Salı

MEN OF THE MOMENT!

Normalde editoryal paylaşmadığımı artık hepiniz de fark etmişsinizdir, ama bazen öyle anlar geliyor ki, twitter/ tumblr / pinterest yetmiyor ve ''bunu muhakkak blog'da paylaşmalıyım'' diye kendimden geçiyorum.
Kısalar hariç 4. yönetmenlik deneyimi olan ''The Broken Tower''ın bir de senaryosunu kaleme alıp Hart Crane'i canlandırdı. Türkiye vizyon tarihi konusunda fikrim olmasa da Allen Ginsberg sonrası birkez daha Amerikan şairini canlandıran James Franco bence bunu bir alışkanlık haline getirmeli. Hem yönetmenliğini, hem senaristliğini hem de baş rolünü kendisine ayırdığı bir diğer film ''Sal'' da yine vizyonda sıra bekleyenlerden. 
2012nin Michael Fassbender'ı olmaya aday Franco Winona Ryder ile ''The Stare'', Mila Kunis ve Jessica Chastain ile ''Tar'' (ki burda da yine başka bir Amerikan şairi rolünde) ''Cherry'', ''Maladies'' ve içinde Chris Noth, Sarah J Parker, Amanda Seyfried ve Sharon Stone'nun da bulduğu daha en az +5 starın yer aldığı ''LoveLace'' için kamera karşısında geçtikten sonra hepsinin haberici olarak Alman GQ Style dergisinin ilkbahar / yaz sayısına kapak oldu. Modern çağın Mapplethorpe'u olarak lanse edilen kapak ve diğer çekimler ise Mariano Vivanco'ya ait. 
En az oynadığı roller kadar şairane aynı zamanda da Mapplethorpe ruhuyla kavrulan kareler bence diğer editörlere ''bu benim dergimde olmalıydı'' dedirtmiştir. 
Bir diğer editöryal ise GQ Style Avustralya Sonbahar / Kış sayısına ait. (Yarım Küre farkı en fazla moda ends. etkiliyor sanırım). ''Hunger Games'' dolayısıyla bir çok derginin kadrajında olan Liam Hemsworth'un fotoğrafları Franco'nunkiler kadar şairane ve romantik olmasalar da 50lerin Amerikasına çakılan selam ile bir hayli sinematografik. Fotoğrafları dikkatle incelerseniz ise yaklaşmakta olan ''beyaz çorap'' trendinin şaka değil de gerçek olduğunu görebilirsiniz.
Vogue'dan ayrıldıktan sonra yapmadığı iş kalmadı desek abartı olmaz. Bugüne kadar modelleri giydiren Carine Roitfeld W ve Harper's Bazaar UK için modellik bile yaptı, son zamanlarda sıkça V için çalışan glossy french granma kendi dergisini yayınlayana kadar paslanmak istememiş olabilir. V Man'in İlkbahar / Yaz sayısını hazırlayan Roitfeld, en sevdiği ve bugüne kadar çalışabilme imkanı bulamadığı fotoğraflçıarı ve gerçek erkekleri toplayarak oluşturduğu editöryallerle bence kariyerinin en iyi işlerine imza attı. 
Nick Knight ile Tahar Rahim
Karl Lagerfeld ile Louis Garrel
Bruce Weber ile Reeve Carney
Jean Baptiste Mondino ile Jose Maria Manzanares
Sebastian Faena ile Hollywood Babylon
Peter Lindbergh ile JT Besins

all images via; fashionspot

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder