22 Mart 2012 Perşembe

TOKYO FASHION WEEK F/ W '12-'13

Tokyo Moda Haftası'nda sergilenen sürreel koleksiyonlardan sonra Zeynep Tosun'un rotasını kesinlikle yanlış seçmiş olduğunu anladım. Londra'da sergilemiş olduğu son işleri harika olsa da şehrin havasına ayak uydurmayı başarsa da Uzak Doğu etkili defilesi bence tam da fikrini aldığı yerde sergilenmeliymiş.
Antwrep Royal Academy mezunu Yuima Nakazato daha önce Black Eyed Peas ve Lady Gaga ile de çalışmış. Aslında bu referanslar bile yaptığı her şeyi özetler nitelikte. Hem BEP'in son zamanlarındaki soundu gibi futuristic hem de Lady Gaga gibi fazla uçarı. Tüm bunlara Japon motifleri de eklenince bence ortaya çıkan sonuç oldukça sürreel.  
Gelecek kışın rengi konusunda Japonya'yı Batı'yla bağlayan ortak nokta en fazla kullanılan rengin 'siyah' olması Biraz YSL, biraz Jean Paul Gaultire ve Dior Couture havası taşıyan Hiroko Koshino'nun çıkış noktası da siyahtı.
En azından Tim Burton Japon Goth filmi çekiceği zaman Helena Bonham Carter'ın neye benzeyeceğini Alice Auaa sayesinde görmüş olduk ?
'Designer' değil de 'brand' showu olan Whiz Limited da Japonya'nın Tommy Hilfiger'ı olsa gerek ?
Art students goes to college bence In Process by Hall Ohara projesinin çıkış noktası olarak seçilmiş? 
Batı'nın lüks boho'su varsa Doğu'nun da 'lüks bozkır'ı vardır. Moğol kırsallarını anımsatan bu koleksiyon aynı zamanda aklıma i-D'nin pre-spring kapaklarını da getirdi. Ve tabi imza Fur Fur.
Jotaro Saito'da ise ön plana çıkan geleneksel Japon motifleri ile geyşalar oldu. Tabii bir de Etro.


daha fazlası için

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder