5 Mart 2012 Pazartesi

UPCOMING TV SHOWS

Daha önce ''Things to be watched in 2012'' listesine ''Titanic''i de koymuştum. Nisan 1912 yılında batan geminin 100. yılı olma vesilesiyle hem Kate Winslet ve Leonardo Di Caprio ile özdeşleşen film yeniden ancak 3D olarak vizyona girecek hem de Ingiliz ITV tarafından 4 bölümlük mini-dizi halinde farklı bir yorumla karşımıza çıkacak. İlk bölümünün 6 Nisan'da yayınlanması planlanan dizinin oyuncu kadrosunda ''Tudors'', ''Donwton Abbey'', ''Quuer As Folk'' ve son olarak ''Albert Nobbs''da karşımıza çıkan Maria Doyle Kennedy, Toby Jones ve Windsor Lord'u ile evli olan Sophie Winkleman -ki kendisi Tatler UK nisan sayısına da kapak oldu- da bulunuyor. Yine ''Downton Abbey'' ve türevlerinden tanıdığımız Julian Fellowes tarafından yazılan dizi, hem tarihsel içeriğinden ötürü ''costume-drama'' olarak etiketlenmiş, hem de meşhur filmin aksine tüm gemiyi ve toplumu betimlemiş. -diyorlar.  ps: Asla batmayacak sandığımız Titanic'in 100. senesi, öyle bir insan nasıl ölebilir dedirten Marilyn Monroe'nun 50. senesi. 
Aynı şekilde bir diğer Titanic uyarlaması olacak ''Titanic: Blood and Steel'' de yine nisan ayında yayınlanması planlanan dizilerden. Henüz elimizde fazla bilgi olmasa da dizi oyuncuları arasında Derek Jacobi, Ian McElhinney, Liam Cunningham ve Chris Noth bulunuyor.
Başrol oyuncusu Mireille Enos'a hem Emmy hem de Golden Globe adaylığı kazandıran, dizinin kendisinin de DGA ödülü kazanıp GG'lara aday olmasına rağmen, basına kesin bilgi vermemelerinden ötürü, ''yoksa ikinci bir sezon daha olmayacak mı?'' endişesiyle bir senedir hop oturtup hop kalktırtan ''The Killing'' de 2 saatlik sezon prömiyeriyle 1 Nisan'da geri dönenlerden. Dizinin kendisi hakkında şurada daha önce yazsam da halen katilin kim olabileceği konusunda elbette en ufak bir detay dahi yok. (Sır perdesi ikinci sezon sonunda aralanıcakmış diyolar?) Kış içerisinde izlemeye başladığım ''Twin Peaks''e çokça benzese de katil kim sorusunun cevabı orada olduğu gibi değildir diye umuyorum. ''Geçtiğimiz sezon nasıldı?'' diye soranlar olursa, hem yazıma bakabilir, hem de http://suspecttracker.amctv.com/ 'a uğrayıp ''Bil Bakalım Kim?'' oyununu oynamaya başlayabilir ?
Bana soracak olursanız kampanya müdürü Jamie / Gwen ya da uzaklardan Sarah'nın nişanlısı bir anda aklımda belirenler aslında ? Rosie'nin babasının arkadaşı Belko da olabilir ? Sanırım tam son dakikada politikacı adam Darren hepimizin aklında suçlu olarak yer etse de kapanış sahnesinde aslında öyle olmadığını anlamıştık ? Yoksa teyze Terry kıskandığından bir şeyler mi yaptı ? Sitedeki oyunda anne yok, ama baba var. Yoksa baba mı ?

Dönem ve içerik açısından normalde taparcasına izlemem gereken ancak, ondan çok daha iyi diziler olmasına rağmen tüm ödülleri sürekli onun kapması nedeniyle sinir olduğum, 1 sene ara verdikten sonra 25 Martta geri dönecek olan dizi ise ''Mad Men''.
Ve son olarak ''Game of Thrones''. Soğuklar bitti, sırada savaş var. Şaşırtıcı şekilde sezon finalini görmeden diziye veda Sean Bean'in aksine bu sene kadroda görebileceğimiz diğer isimlerden biri ise ''The Tudors''dan bildiğimiz muhteşem Anne Boleyn; Natalie Dormer. Geçtiğimiz günkü postta yeni sezon posterlerinden birini yayınladığım dizi hakkında ilerki günlerde daha kapsamlı bir şeyler yazmayı planladığımdan şimdilik sadece ''The Killing'' gibi 1 Nisan'da döneceğini hatırlatmakla yetiniyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder