24 Aralık 2013 Salı

TOP 10 - MEN'S MAGAZINES

James Frnaco'yu bu sene erkek dergilerinin kapaklarından indirmeyi başaran birkaç isim vardı. İlki Mr. Fassy Fass. Bir diğeri Hugh Jackman, onu takip eden Leo ve son olarak Tobey Maguire. Kate Moss yine her yerdeydi. Kimi erkeği soydu, kimi kadını. 


Brad Pitt'le başlayalım isterseniz. Kapak olduğu Amerikan Esquire sonrasında fotoğraflar diğer edisyonlara da dağıldı. Kolombiya'dan gelen kapak World War Z fiyaskosunu ört pas etmeye çalışıyor. Sahip olduğu hava bunla da yetinmiyor. Kötü orjinal Esquire kapağını ve aylar öncesinden gelen Chanel kampanyasını da unuttum. Hah, Jennifer'ı, Jolie için terk etmesine el uzatamıyor ama. Bir gerçek var: 50. yaşına basan Pitt'in internette dolaşan GIF'ini görmüşsünüzdür. İşte Esquire mottosu "Man at his Best"e de aslında bu isimden daha iyisi yakışmazdı.
Sorun şu ki insanlar gülmeye ve gülen yüze yeteri önem vermiyor. Konu özellikle de kapaklar olunca. (#selfie hadisesine bulaşmıyorum bile.) Ama Spike Jonze'un gülümsediği bu kapak, pardon ışıldadığı, yılın en samimi, en cool ve en fresh işlerinin başından geliyor. Demek minimal olmak için illa beyaza ve soft tonlara ihtiyaç duymamız gerekmiyormuş.

Lui, Fransızlar için Playboy ve Vogue Hommes karışımı bir şey. Daha önce kapanan dergi geçtiğimiz aylarda yeniden piyasaya sürüldü. İşte bahsettiğim formül de yeni hali sonrasında ortaya çıktı. Spotlara, kapak isimlerine bakacak olursanız da demek istediğimi anlarsınız. Bu arada Lea Seydoux çıktığı kapaklarla Kate Moss'u bile geride bırakmış olabilir bu sene. Üşenmeyin, saymaya başlayın bence.
İngiliz GQ aralık ayında 25. yıl sayını gönderdi. Kapakta Rihanna var, ama olay o değil. Ortaya çıkan iş Damien Hirst'e ait. Tabii, bir de Medusa'ya karşı koyamıyoruz elbette.
Alexander Skarsgard'a, Man of the World demişler. Daha n'olsun.
L'uomo Vogue, eylül ayında iki farklı kapakla piyasaya çıktı. Birinde Marina Abramovic ve James Franco, diğerinde ise Louis Garrel. Threesome'ların adamı Garrel, bu sefer tek başında. Ormanlar kralı aslan tavrı ve karizması ise başkalarının yardımına muhtaç olmadığını gösteriyor. Kapakta yazdığı gibi. Yılın en sinematografik işlerinden.
Amiş desen pek değil. 3.10 Yuma Treni'nden az evvel inmişler gibi. Birkaç iyi adam ve Numero Homme'un Thailand edisyonunun ilk kapağı.
Kes yapıştır ve artsy. Zaten 3D versiyonu da dergi gibi değil Meydan Larousse.
Çok affedersiniz. "Fuck me once shame on you. Fuck me twice shame on me." 
Kapak şunu diyor: "Tanrılar katından sesleniyorum. Zues'um ben. Şimşek gibi çıkar, yıldırım gibi yakarım." Bu arada Jarrod Scott, Clement Chabernaud ile yılın öne çıkan erkek modellerindendi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder