27 Aralık 2013 Cuma

TOP 10 FASHION COVERS

Yılın "Moda dergisi" kapaklarında modaya dair pek bir şey söylenmiyor. En azından verilmek istenilen mesajda aracı kıyafetler değil. Ama zaten benim de en fazla hoşuma giden bu değil mi. Aşağıdakilerin hemen hemen hepsi, pek minimal ve temiz iş. Temiz derken, gerçekten temiz. Şeffaf. 

Brigitte Lacombe çekimlerinde kıyafet kullanmayı sevmediğini, kullanmak zorunda kaldığında da sade şeyleri tercih ettiğini böylece ortaya çıkan işlerin zamansız olabileceğini söylüyor.  
New York Times Style Magazine / Nisan
Karl Lagerfeld üç sene önce çekmiş olduğu Pirelli takviminde son noktayı koymuştu. Julianne Moore orada Hera rolündeydi. Burada biraz toprak ana gibi, ama olsun. Hükmetmeye devam ediyor. 
Jalouse / Haziran 2013
Bjarne Jonasson'un gündüz düşleri bir parça David Bellemere havasında. Havuz başında Ludivine Sagnier ve devamında samanlıkta seyran. ve tabii ki #jeuneetjolie
Dazed & Confused / Şubat
Bu sene kapaklardan inmeyen bir diğer isim ise Thom Yorke. Ruhunu şamanlara teslim etmiş, çekmiş ve saykodelik evrene geçmiş. 
M, Le Magazine du Monde / 7 Aralık
Lea Seydoux gibi kapak yarışında Kate Moss'u geçen bir diğer isim de Daft Punk oldu. çeşitli GQ edisyonlarına, WSJ'ye, Dazed & Confused'a kapak oldular. Olmadıkları zamanda dergi içlerinde kendilerine yer buldular. Yanlarına aldıkları isimler ise kendileri kadar havalı ve tavır sahibi. Milla Jovovich, Gisele Bündchen, Karlie Kloss ve son olarak Jules & Jim'e selam çakarak Saskia de Brauw
Interview Almanya / Kasım
Genç ve güzel Marine Vacth (film bugün vizyonda). Fotoğraflayan kişi Juergen Teller. Eh, pardon yani. Bu arada she is the next Kate Moss. O kadar.  
Interview US/ Şubat
Interview 1960'larda da yayımlansaydı böyle bi' şey açığa çıkardı. Hayır kapaktaki Lena Dunham değil, Twiggy.
The Room / İlkbahar- Yaz
Mirte MaasThe Room için fotoğraflayan isim Macar fotoğrafçı Marton Perlaki. İki post evvel Spike Jonez'un Fantastic Man kapağı için dediklerim burada da geçerli. Eti cin gülsün, dünya gülsün.  
Harper's Bazaar UK / Haziran
İngiliz Bazaar'ın subs. edition kapaklarından daha güzelleri Victor & Albert müzesi için özel ürettikleri kapaklardı. Ama bebek suratlı Carey Mulligan ve pure Kinfolk ruhlu full bloom kapağa karşı koymak imkansız. 
WSJ / Mart
Clean. Cut. Sleek. Chic. Minimal. Kati Nascher bakışı ve pure elegant WSJ.
Vogue Paris, Haziran/ Temmuz
Çünkü mavi en sıcak renktir. Mario Sorrenti'ye ait bu kapakta, Andreea Diaconu'ye, Anja Rubik eşlik etti. St. Barths'a kurulan sette ikili genellikle çıplak, kumlar içinde ve kadrajda mavinin binbir tonu. Bence bu senenin en iyisi. Backstage videosuna da muhakkak göz atın.

Unutmadan, 
Gisele Bündchen / Self Service
Kate Moss / Interview
Natalia Vodionova / iD
Nicole Kidman / Bazaar Australia
Anja Rubik / Vogue Turkiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder