11 Mart 2010 Perşembe

PICASSO ISTANBULDA !!


Geçtiğimiz yıl ayaklarımıza kadar gelen ve benim gitmediğim Salvador Dali sergisinin vermiş olduğu eziklik nedeniyle -(ki bu ezikliği halen üstümden atamadım) bu sene hiç vakit kaybetmeden hemen Pera Müzesi'nde sergilenen Picasso yapıtlarını görmeye gittim.

18 Nisan'a kadar sergilenmeye devam edecek sergide Picasso/ Suite Vollard Gravürlerini görme şansına sahipsiniz. Heykeltraş figürlerinin ve Minotor betimlemelerinin bol olduğu eserlerde bolca erotizm, aşk, çıplaklık ve mitolojik fügürler/ göndermelere de rastlayabilirsiniz. Bunlar dışında Ambroise Vollard portreleri, Aşk Savaşı ve Rembrandt temali diğer eserleri de görebilirsiniz.

Pera Müzesine kadar gitmişken Küthaya Çini ve Porselen Koleksiyonu, Düşlerin Kenti: İstanbul (ki muazzam tablolar var) ve de yine 18 Nisan'a kadar sergilenecek Hipodrom/ At Meydanı: İstanbul'un Tarih Sahnesi adlı sergileri de gezebilirsiniz.

Ve son olarak 18/ 28 Mart tarihleri arasında Filmsel Anlatılar adlı film gösterilerine de katılabilirsiniz, ki yine bu filmler kapsamında Picasso eserlerinden etkilenmiş yönetmenlerin filmlerini izlemeniz mümkün.

2 yorum:

  1. Picasso'nun resimlerini çok anlayamıyorum;ama picasso bu..ayağımıza kadar gelmiş,görmemek olmaz! En kısa zamanda gidip göreceğim!

    YanıtlaSil
  2. bunlar o anlaşılmayan resimlerden değil, tablolara baktığında nerde ne olduğu ya da ne anlatılmaya çalıştığı anlaşılıyo :)) yoksa benim de kendisini pek anladığım sayılamaz !

    YanıtlaSil