9 Mart 2010 Salı

PRECIOUS: BASED ON THE NOVEL ''PUSH'' by SAPPHIRE

Precious; henüz vizyona girmeyen film aslında daha öncelerde Film Festivali kapsamında gösterimdeydi, bi taraflarımı zamanında yerinden kaldıramadığım için bilet alamamıştım. Neyse sonunda seyrettim. Aslında bana kalırsa pek de seyredesim yoktu. Ancak aday olduğu tüm törenlerden eli boş dönmeyen Mo'Nique ve Oscar'lardaki inanılmaz sempatik tavırlarıyla bir anda ilgimi çeken Gabourey Sidibe nedeniyle film vizyonuma girme şerefine ulaştı.

Film için son zamanlarda seyrettiğim en iyi film diyemem; ama son zamanlarda karşıma çıkan en iyi oyunculuk bu filmdeydi. Mo'Nique ödülü kesinlikle sapına kadar hak etmiş gamsız, acımasız ve anne şefkatinden katrilyonlarca metre uzakta durduğu rolüyle. 16 yaşında bir özürlü bir de sağlıklı iki çocuğa sahip olan yeni ergen/ anne rolünde karşımıza çıkan 26 yaşındaki XL star Sidibe yine inanılmaz bir şekilde tüm üzüntüyü, acıyı ve de dramı bizlere geçirmekte, rolünü inanılmaz bir şekilde reel kılmayı başarmış.

Filmde karşımıza çıkan iki de sürpriz isim var. Biri; erkek hemşire mi olur tartışmalarına sebebiyet veren Lenny Kravitz, diğer isim ise son zamanlarda bacak ve göğüs show yapmaktan başka bir işte karşımıza çıkmayan R&B müziğinin divası Mariah Carey. Yanlız, son zamanlardaki görüntüsü sizleri aldatmasın; zira filmde hiçbir zaman karşımızda yer alamamış sade bir MC çıkıyo; makyajsız ama kesinlikle çirkin değil; olabildiğince doğal. Hatta Mariah'ın sadece dış görünüş açısından değil, rolünü canlandırma konusunda bile oldukça doğal olduğunu söyleyebilirim.

Son olarak söylemek istediğim şey de bu kadar sıkıntılı bir filmin gayet iç açıcı müziklere sahip olması. :P Ha Mo'Nique'in aldığı Oscarı annemde destekliyo ve de Sidibe'nin kazanamamasına da üzüldü.

Ha bu arada ünlü Amerikalı Bayan 10 parmağında 10 Marifet, tapılası, elleri öpülesi, ilahi kadın Oprah Winfrey de filmin yapımcıları arasında bulunmakta. Film aynı zamanda 6 dalda aday olduğu (En İyi Yönetmen, Film, Kadın Oyuncu dahil)Oscarlar'dan da iki ödülle eve döndü. Mo'Nique dışında yüzü gülen bir diğer isim ise romandan filme uyarlamasını gerçekleştiren Geoffrey Fletcher.

Oyuncuların Oscar Görüntüleri:


1 yorum:

  1. film hoştu bence de. precious 'each one teach one' programı dahilinde aldığı derse katılan diğer öğrenciler -özellikle de jamaika'lı olan kız- harikaydı. çok acı bir hikaye anlatmasına rağmen filmin ağlak bir film olmaması da sevindirici.

    YanıtlaSil