4 Temmuz 2010 Pazar

KYLIE MINOUGE // APHRODITE (ALBUM)

2010 yılı içerisinde yayınlanan ilk bomba albüm diyebilirim onun için ! Son zamanlarda ortalıklarda pek de superstar sayılabilecek kişilerin albümü olmadığından Kylie Minogue ve Aphrodite bu açığı oldukça güzel bir şekilde kapatmakta- özellikle de son zamanlarda ortalıkta gözükmeyen Madonna'nın yerini doldurmaya çalışmasıyla bazılarımızın da kalbini çalmış durumda.

4 sene ara verdikten sonra 2007 yılında ''X'' albümüyle hastalığından kurtuluşunu kutlayan Minouge bu sefer bizleri 3 sene bekleterek yepyeni albümünü eşsiz Yunan Tanrıçasından esinlenerek hazırladı. Her ne kadar yurtdışında Türkiye'de olduğu kadar ''yazın dans şarkıları gider'' mantığı olmasa da içimizin kıpır kıpır olduğu şu günlerde dans şarkılarıyla dolu bir albüm dinlemek gerçekten çok hoş oldu açıkçası. İskoç Calvin Harris ve İngiliz Stuart Price'ın da yapım aşamasında karşımıza çıktığı albüm bizlere yine ''bana yapımcını söyle sana nasıl bir albüm yaptığını söyleyeyim'' dedirttiriyor.

Aphrodite'ye gelecek olursak; şimdi Banu Alkan'ı bir kenara bırakın, Arkeoloji Müzesindeki Aphrodite heykelini göz önüne getirin. Tamam heykel ve gerçek bir olamaz (tamam Aphrodite'nin de ne kadar gerçek olduğunu bilmiyoruz gerçi...) ama o görüntü kesinlikle hayallerinizi süsleyen Aphro'dan çok uzak. Dolayısyla ''albüm kapağında Kylie ne kadar onu canlandırabilmiş?'' diyosanız buram buram Mykonos kokan albüm kapağında Kylie bence kesinlikle Aphrodite olmuş. Mavi elbisesi ise başka bir güzellik. Yine de sanki Minouge albüm değil de yeni parfümünü tanıtıyomuş gibi bir hava var ortalıkta. :)

Gelelim şarkılara...Pop, dans ve elekronik ritmlerinin harmanlandığı albüm yıllardır süre gelen Kylie tarzına tam da uyan bir şey, yani bu bağlamda bir yenilik yok. Ancak bir şarkıdan diğerine geçerken asla sıkılmayacağınızı garanti edebilirim. ''All The Lovers'' gibi yazın en büyük hitlerinden biriyle açılışını yapan albümü dinledikçe içten içe dans etmeye başlayabilirisiniz. Halk arasında dikkat edin yani. All The Lovers gibi bir anda sizleri bağlayabilecek diğer parçalar ise ''Get Outta My Way'' ve ''Better Than Today''. (3 şarkının da Stuart Price tarafından yapıldığını da belirtmeliyim). ''Cupid Boy''u ise hangimiz sevmedik ki ?? Pistlerde kendinizi ordan oraya savurduğunuzu görebiliyorum. ''Closer'' ise tam benim ağzıma layık. Su gibi akan melodi sizi dans ettiriyo ama sanki derinlerde bir yerde hüzünlü bir şeyler varmış gibi.


Lady GaGalaşmadan bir elektro/pop albümü dinlemek ve de Amerikanın yaydığı Urban akımına kendini kaptırmadan hazırlanmış. Aslında elekto değil de sanki bildiğin EuroPop bir albüm olmuş. 5 üzerinden 4.5luk oldukça tatminkar bir albüm. Yarım yıldız nereye mi gitti ?? Albüme yenilik getirmemiş ve de ''Everything Is Beautiful'' şarkısı oldukça sıkıcı. Ayrıca ''Aphrodite'' şarkısının melodisinde ise yeteri kadar arzu duyguları aşılanmıyo :P Eh napalım Aphrodite deyine aklımıza bu geliyor. Huzurlarınızda ''Fever''dan bu yana en iyi Kylie albümü !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder