15 Temmuz 2010 Perşembe

KELIS // FLESHTONE

İşte dans etmek isteyenler için yeni bir öneri. Ritmin gücünü bu sefer sadece Urban music'de değil aynı zamanda dans'da da arayan Kelis tıpkı David Guetta'nın yaptığı gibi, şehirli sound ve dans müziğini birleştirerek ortaya bizleri eğlendirebilecek bir albüm yaptı. 4 yıl aradan sonra 5. albümü FleshTone ile müziğe geri dönen Kelis'in albümünün prodüktörleri arasında ise kendisinin yanısıra DJ Benny Benassi, Jean Baptiste ve Will.I.Am'in yanı sıra az önce söz ettiğim David Guetta'da yer alıyor. Yani albüm sound'unu nerden aldı belli oluyo.

''22.nd Century'' ile açılışını yapan albüm bir anda sizleri hiç beklenmeyen bir Kelis'le karşılaştırıyo ve herkesin dans ettiği yepyeni bir yüzyıla taşıyıp kendi elektronik müziğini bizlere gösteriyor. Hemen ardından ise ikinci single olarak yayınlanan ''Fireworks / 4th of July'' karşımıza çıkan tempoyu düşürmeden sizleri hala dansa teşvik ediyor. Ve hemen ardından gelen ''Home'' evet ya bu cidden elektronik/ dans albümü olmuş ve Kelis bu işten anlının akıyla çıkmış diyosunuz. Albümün iki en bomba şarkısı videosuyla bana 2008 model Kanye West'i hatırlatan ''yahu şarkıyla ne alakası var'' dedirten ''Acapella'' ve ''Scream''. Cidden çalın baaklım partylerde Scream'i bakın bakalım, ortalık yıkılıyo mu, yıkılmıyo mu ??. ''Emancipation''u dinlerken sadece bir dakka sonra görüceksiniz siz de bir anda şarkıya nasıl eşlik etmeye başladığınızı. Son iki şarkı ''Brave'' ve ''Song For The Baby'' ... Sizi en son bıraktığımda 22nd Century ile pistlerde coşmaktaydınız, 9. şarkı geldi hala ordasınız zıplıyosunuz. Bu nasıl bir enerjidir. Kelis albümü nasıl açtıysa öyle kapıyo, bir dakika sıkmadan, tamam kabul ediyorum, son şarkıda biraz sanki aksaklık var ama olsun.

5 yıldızı hak eder mi. Hem de pek iyilisinden. Yeni bir tarz, 0km şarkılar ve hem de hepsi de çok başarılı. I Am...Sasha Fierce'den bu yana dinlediğim en bomba albüm diyebilirim. (Ben bu albüme 5 yıldız veririm manasında :P)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder