29 Ağustos 2010 Pazar

ISTANBUL FASHION WEEK MEN ON RUNWAY // NİYAZİ ERDOĞAN + DAMAT/ ADV + HATİCE GÖKÇE + AVVA

Yazıya başlamadan önce Special Thanks to Gossip Boy izleyicilerine. Bir hafta boyunca modayla alakalı olmamama rağmen tüm #ifw postlarıma direnç gösterdiniz.  Bu yazı da tüm erkek takipçilerime gelsin.

Bir günde üç post. Teşekküler Istanbul Fashion Week. Sanırım tüm postlar içinde yazarken, hazırlarken en fazla bunda eğlenicem çünkü erkek modası zamanı. Bunca gün kadınlardı derken, erkekleri ayırarak hepsini bir arada sizlere sunmak istedim. Niyazi Erdoğan'ın cool çalışmaları. Damat / ADV'nin aile babası imajı. Hatice Gökçe'nin yenilikçi ve sıradışı koleksiyonu. AVVA'nın dandy look, şık erkekleri. Bence erkek modası kutlanmalı, ayakta alkışlanmalı.

Niyazi Erdoğan'ın işleri Karma 2 defilesinde sergilendi ve bence bomba oldu. Evet orada Tuvana Büyükçınar da vardı, ama işte Tuvana. Mesaj aynı. ''Yeter ki Sinem Kobal tarzı gençlerimiz giysin''. Oysaki Niyazi de bambaşka şeyler vardı. Erkekleri kalıplarından çıkaran bir şeyler...
Caddelerde bu kombinle gezen erkekleri bir düşünsenize. İnanılmaz cool.Kırışık gömlek bir numara. Hele renkli kıravat ? Sıkıcı ve ciddi değil, hem renkli, eğlenceli, hem de şık. Sade bir görünüm yerine aksesuarla zenginleşip daha iyi görünebilirsiniz. Bence ben bu kıravatı ve gömleği edinmeliyim.
Renkler yine başrolde. Bence erkekler artık iyice alışmalı renkli giyimlere. Bizler bunu yaparken diğer gözler de bunu yadırgamamalı. Defilede podyuma çıkan Umut Eker ise imajı ciddi anlamda iyi yansıtmış. Bu arada o dövmeler sanki kombinler için yapılmış. Ancak bu kadar hoş bir ikili ortaya çıkardı her halde.
 Şapkalar son yıllarda zaten revaçta, ancak 2011 İlkbahar/ Yaz sezonunda yeniden bunları görmek oldukça hoş olucak.Tshirt'lerdeki yakalara dikkat ! Ancak hepsinden önemlisi ceket içindeki piksel detaylar. ne yaparsanız yapın renkleri bir yerde kullanın.

Niyazi Erdoğan sonrasında birazcık sıkılma vakti. Zira Damat / ADV vakti. Neden böyle bilemiyorum ancak bende bir ''baba'' ya da ''aile erkeği'' imajı çizildi. Zaten podyuma Beyaz'ı çıkartarak imajlarının ne olduğunu da belli ettiler. İçinde cidden hoş kombinler olsa da bilemiyorum Niyazi'den sonra çok sıkıcı. Yine de kreasyonda renkler de mevcut. Oldum rengarenk diyerek giyeriz onları da. 
Klasik kesimler, yenilik yok, risk almadan giyilebilecek hoş kombinler.
Şortlarda da kıvırma modası 2011de devam ediyor. Bunu ben bile çoktan uyguladım zaten.
Alın size renk cümbüşü. =)

Bir de AVVA tarzı var. Yukarıda da belirttiğim gibi dandy look guys için güzel kombinler mevcut. Buz saçlı erkekler defilenin sürpriziydi. Hazır olsun az sonra neredeyse bütün kreasyon burada.
Renkler muhakak bir yerlerde kullanılmalı. Ayakkabılar ise şahane.
Çantalar, çantalar, çantalar ...Evet ben de çanta meraklısıyım ve boyundakiler... Hepsi de çok hoş.
Karizma nasıl mı yaratılır ? Tabi ki AVVA giyinerek.
Renkler, renkler, renkler .... Ayrıca modellerde inanılmaz gerçeküstü duruyorlar ...


Ortadaki outfit tam benlik.

Ve en sona sakladığım Hatice Gökçe ... Bilmiyorum kendisi buradan benim sesimi ne kadar duyabilir, ama eğer bunu okuyan ve kendisini tanıyan biri varsa, lütfen gitsin ve kendisini anlından öpsün, benim yerime kutlasın, tebrik etsin, teşekkür etsin... Bir kadın olarak erkek modası yaratmak, ona yenilikler getirmek ve bunda başarılı olmak. Ayakta alkışlanırsın sen Hatice Gökçe.
Hatice Gökçe derilerine bayıldım. Ve bu son bembeyaz outfit. Dikkatinizi çekmem gereken en önemli detay ise ayakkabılarda. 

11 yorum:

  1. James, ben diyorum ki "Artık şu erkek milleti de takip etsin trendleri!" Kaç zamandır "LOOK Du JOUR" köşendeki stil sahibi erkekleri ağzım sulanarak izliyorum; ama bu Niyazi Erdoğan defilesi beni buracıkta kalp krizlerine soktu. Dün nete girmedim fazla. Tweet falan da yazmadım; ama yine yakın takipteydim elbette ;)
    Bir IFW daha geride kalmışken senin için ve kendim için moda konusunda güzel dileklerim var James. Ben kendime inanıyorum... Bana inanan insanlar da var. Ve müjde: BEN SANA DAHA ÇOK İNANIYORUM!

    Yazıların için 98675635432769 defa teşekkür ederim. IFW'deki gözüm kulağım oldun. ^_^


    Öpücükler ^_^
    -D-

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler =) evde oturarak takip etmeye çalıştım :P herhalde oraya gitseydim blogla bu kadar ilgilenemezdim ...

    hiçbir iddiam olmadan sadece beğendiğim kıyafetleri buradan paylaşmaya çalıştım ...

    açıkçası ifw başlamadan önce muhakkak gitmeliyim diye bir ilgim yoktu, olsaydı zaten çeşitli sitelerin davetye kazanma şeylerine katılırdım, en azından denerdim ... ama baktım bu iş beni epeyi sardı ...

    ifw sayesinde bol bol şey öğrendim, bol post yaptım, yeni izleyiciler kazandım ve blogum hiç olmadığı kadar izleyici çekti ...

    ben de bu yüzden çok mutluyum =) =)

    bir gün podyum kenarında, en arkada ya da en önde kendi seviyemize göre bir yer bulup oturuuz belki de:P o zaman dedikoudyu netten değil de yanyanayken yaparız ...

    teşekkürler bebeğim

    xoxo

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Sevgili James ...
    Tatilimi valla ifw için bölemezdim sayende gitmiş kadar oldum..
    Damat, yorumuna aynen katılıyorum mersi yorgunum almıyımmm.. Alana hiç mani olmayım.
    Hatice Gökçe'yi yazmama gerek yok zaten biliyorsun.
    Bu arada Damat iyi manken seçmiş.
    Post'un ilk başındaki Armağan Oğuz'dur ki ürünleri süper taşır ( Tecrubeden sabıttır)
    Bir de Kaan Aypulat fit adamlardır.
    Styling benden mi arak aylardır yazıyorum paça kıvırın diye... yeni mi uyandılar :)

    Niyazi Erdogan'ın kombini ise outfit değil Key outfit'tir. Alınması ve giyilmesi must'tır.

    İçindeki moda canavarını doktuğun için tesekkürler.
    Yakın zamanda baska bir proje için istiyorummm seni

    YanıtlaSil
  5. blogun okunuyomuş demek ki bak fikrini almışlar senden =) hehe

    evet o canavarı doktum ve içime hapsettim ... bir kez daha dışarı çıkar mı bilmiyorum =)

    desteğin için de çok teşekkürler .. yorumunda verdiğin bilgiler için de ayrı bir teşekkür sana =)

    projeleri heycanla bekliyorum :P

    YanıtlaSil
  6. Evet Oben'de çalmış yaaa senden duymusştum...
    Dünya kupası :)

    YanıtlaSil
  7. ahah evet LV çanta meselesi =) =)

    iyi olan şeyler kopyalanır

    xoxo

    YanıtlaSil
  8. turkiyede erkekler hakettikleri ilgiyi gormeliler.butun koleksiyonlar superdi.post icin tesekkurler

    YanıtlaSil
  9. asıl teşekkürler benden size =)

    okuduğun takip ettiğin ve yorumladığın için mersi =)

    YanıtlaSil
  10. evet sen de ifw'i ayrıntılarıyla günü gününe yazmışsın, ben orada bir sürü şeyle uğraştığım için ancak dün bitirebildim defile yazılarını:S çok güzel çok farklı yazılar olmuş, klişe basın cümlelerinden uzak özgün yorumlarla yazanlardan birisin, emmy yazısı da öyle. zevkle okumaya devam ediyorum blogunu:)

    YanıtlaSil
  11. teşekkürlerr =) =)

    takipte kalın sürprizlere hazırlıklı olun :P

    YanıtlaSil