25 Ağustos 2010 Çarşamba

ISTANBUL FASHION WEEK


Düşündüm de bence artık bizler de olukça cooluz. Düşünsenize bizim de Vogue'umuz var, bizde de Fahion Nights Out oluyor. Modanın daha geniş kesimlere ulaşma fikri var, bknz. Aşk-ı Memnu, Beren Saat, Nebahat Çehre; sonrasında gelen Küçük Sırlar ve de dizi oyuncuları ile gerçekleştirilen Vogue TR çekimleri.

Meydana gelen yenilikler biz (ki ben bu kısımında daha küçük bir pay kaplıyorum) modaseverleri de daha fazla heyecanlandırmakta ve sürekli daha fazlasını istemeye itmekte.

Istanbul Fashion Days ile başlayan bu sevindirici gelişmeler Istanbul Fashion Week'e dönüştü. Modayla alakalı olmayan ve tamamıyla yanlış bir seçim olan Meg Ryan getirtildi. Gelin görün ki çıta bu sefer daha yükseltildi. Bu sefer Meg Ryan gibi yıldızı kaymaya başlayan ünlüleri görmek yerine .... göreceğiz









  • Yvan Rodric nam- diğer FaceHunter; Sartorialist kadar olmasa da FW'lere, sokak modasına, can veren bir isim. Nice, cool, Grate
  • Pelayo Diaz nam-ı diğer Kate Loves Me; bir diğer muhteşem blogger.
  • Susie Bubble / Style Bubble
  • Fahionista editörlerinden 
  • Pascal Grob / Fashion Bits & Bobs


Evet belki listede Sartorialist, Tavi ya da Bryan Boy gibi bloggerlar yok. Ancak bu isimler Istanbul'a gelmeden önce bloglarında post yaptılar ve şehrimizde bir Fashion Week olduğunu duyurdular. Tıpkı Victoria Beckham'ın Vogue Tr'ye kapak olması ardından onun sayesinde adımızın Dünya Bloglarından geçmeye başlaması gibi.

  • Bunlar işin blogger yönüydü. Henüz Vogue'dan açılama gelmese de; elbette ki Anna Wintour veya Carine Roitfeld'in gelmesini bekleyemeyiz ancak diğer Avrupa veya Asya Vogue editörleri çağırılabilinirdi. Neyseki bir de Elle var. Sağ olsunlar Amerika, Belçika ve Hollanda edisyonlarının yanı sıra International ve Oriental edisyonlarının da Genel Müdürleri, yardımcıları ve de editörleri davet edilmiş.
  • Hem podyumda yer almak hem de Koza Genç Yetenekler yarışmasında boy göstermek / jüri üyeliği yapmak adına ise yeniden dünyaca ünlü celebrityler ülkemize geliyor. Bknz. Mr. Rolling Stones Keith Richards'ın kızı Alexandra Richards
  • Herhalde en büyük bomba ise Allesandro Ambrosio.
  • Anna Kournikova
  • Birçoğunun Sex and the City styling'cisi olarak tanıdığı Patricia Fields ...
Ayrıca;
  • Yvan Rodric ayrıca kitabı Face Hunter'ı da ilk defa Türkiye'de imzalayacak.
  • Deniz Berdan ise Günseli Türkay ile sürprize hazırlanıyor ...
  •  24 Ağustos'ta Elle Reina Partisi ile 26 Ağustos'ta Vogue Pera Palas Daveti var. Sizce de oldukça klas bir davet değil mi ?
  • Bu post taslaklar aşamasındayken ise gelen yabancı konuklar Koza Genç Yetenekler defilesi kapsamında Istanbul'dan çoktan tweetlemeye başlamışlardı bile.
Merakla beklediğim defileler ise Atıl Kutoğlu, Günseli Türkay, Özgür Masur, Arzu Kaprol, Simay Bülbül, Hatice Gökçe, Bahar Korçan ve de Damat / ADV 'ye ait. 

4 gün boyunca modayla kalın, Apollo Boy izleyerek benim IFW notlarıma göz atın ....
Fashion Rocks

6 yorum:

  1. bence de izlemelisin :P

    hehe şaka bi yana teşekkürler =)
    sadık okuyuculara ihtiyacım var :p

    YanıtlaSil
  2. Ben de Özgür Masur'u merakla bekliyorum. Bir de kadın olarak Koton'u deli gibi merak etmiyor değilim.
    "Ayyyh! Hayat çok zor!" diyerek bilgisayar başından takip etmek durumunda kalsak da; heyecan manyağı olduk seninle baya (=

    XoXo
    -D-

    YanıtlaSil
  3. bir sonraki fashion weekte bulunmazsam adım da james değil D:

    YanıtlaSil
  4. James beraber gıderukkk
    valla tatıldeyım bu sene boyle oldu

    YanıtlaSil
  5. ya evet ben şaşırdım sana, neden gitmiyosun falan diye, benim imkanım olsa tatilimi ertelerdim herhalde =)

    valla bunun şubat ayı da var :P seve seve gelirim

    YanıtlaSil