18 Ağustos 2010 Çarşamba

RAMADAN ! THE HOTTEST SUPERSTAR


İlk olarak ''Aşık Olasım Var''la tanıdığım Ramadan adeta beni vurdu diyebilirim; çünkü hem synth-pop hem de romantik bir şarkı, elektornik, ama duygusal. İşte tam da benim süper şarkı kriterlerime uyan bir örnek. O halde ne duruyosun keşfetmeye hazır ol diyerekten Myspace sayfasını da buldum. Bilgi Üniversitesi'nden mezun olduktan hemen sonra İngiltere'de eğitimine devam eden Ramadan henüz sadece ilk albümğnü yayınladı ve ikinci video üzerine yoğunlaşmış durumda ve de şöhreti yayılmak üzere.

Aslında onun için sadece marjinal deyip konuyu kapatmamalıyız, ama öyle. Ne yazık ki, güzelim ülkemizde kendini çekinmeden biraz daha rahat ifade edebilen insanları hemen bu sıfatla yaftalıyoruz. Ancak şunu da unutmamak gerekli ki, o Efes One Love'da sahneye yarıçıplak çıkabilecek; altında sadece bir karış şortla sahne alabilecek kadar rahat biri. Zaten kendisi sadece sahnede değil her alanda kıyafet seçimi konusunda başarılı bakınız facebook photos. Sanırım onun için ''Mercan''ın erkek versiyonu diyebiliriz.


Ramadan kendini kısıtlayarak sadece Türkçe şarkı yapma derdinde değil. Yine kendisinin İngilizce dans parçaları da mevcut. Ki bence bu da başka mükemmel bir özellik. İlk albümü ''Hazır Mısın ? ''i dinlemeye başlamadan önce bence bu soruyu kendinize de bir sormalısınız, zira uçmaya hazır olun ! Hareket zamanı geldi hazır mısın ? Oturmak yok, ayağa kalk ve zıpla. Albümün ilk şarkısı ''Hazır Mısın'' tam da bu sözlerle başlıyor işte ! Şimdi anladınız mı, albümü dinlemeye başlamadan önce neden kendinize hazır mısın diye sormanızı istediğimi. İkinci şarkı ''Yüksek Kontrast''ta ise sanki '80lere daha da bir vurgulu göz kırpış var, nede olsa synth-pop. ''Live It Up'', ''My Thing'' ve ''Curious'' albümde bulunan 3 yabancı parça. Ramadan İngilizce dans parçalarında da ne kadar başarılı olduğunu gösteriyor. Ki benim favorim ''My Thing'' - aynı zamanda aşık olasım var'dan sonraki ikinci favorim. ve 2.39'dan sonra en favori saniyeler başlıyor, bir de dikkat biraz Robbie Williams havası var sanki vokallerde, özellikle bana ''Rudebox'' dönemi havası yansıdı sanki, bilmiyorum yalansam yalansın deyin :) ''Curious'' için de baştan çıkarıcı havası var diyebilir miiyim ? Bir de kapanışta dilli, kaşarlı Tarzına Kurban Remixi var ki ! Şarkıya kurban olmamak içten bile değil.

Sonuç mu ? Yurdumun müzik camiasında böyle mükemmel işler görmek bence çok süper. Hem yeni bir ses, hem kaliteli, bence gençlere örnek olmalı bizlere de dinlenilesi yepyeni isimler sunulmuş olur böylece. Ramadan'ın bir diğer şarkısı gibi 7/24 dinlemeye hazır olun albümü CDPlayer'ınıza yerleştirdikten sonra. Yaz bitmeden alınsınn. Partyler düzenlensin, eşe dosta tanıtılsın.





4 yorum:

  1. Ramadan'ı taa Dogzstar zamanlarından beri takip ediyorum. Kendisi özellikle Efes Pilsen One Love'da sergilediği performansıyla farkını ortaya koymuştur. Yakında çok daha iyi yerlere geleceğinden eminim.

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle ... umarım iyi yerlere gelir, ki bu açık ... ihtiyacımız var böyle seslere, duruşlara

    YanıtlaSil
  3. Ramadan, tarzıyla, şarkısıyla sahne duruşuyla kesinlikle fark yaratabilecek yüksek potansiyel sahibi yalnız düzgün bi menajere ihtiyacı var. Yazık oluyo çocuğa.

    YanıtlaSil
  4. menajeri konusunda pek bi bilgim yok, ama sanırım onun daha fazla tanınması konusunda bir adım atabailir

    YanıtlaSil