16 Kasım 2010 Salı

LITTLE J TURNS OUT TO BE *ITCHY J

Little J. Taylor Momsen. 2007 yılında ''Gossip Girl'' başladığında Britney'nin ''Baby One More Time''daki  Christina'nın ''Geniee In a Bottle'' ve Rihanna'nın ''Pon de Replay'' videolarındanki küçük ''next door girl'' kıvamından farksızdı. Bölümler geçip sezonlar ilerledikçe ''Bitchy J'' ve ''Goth J'' olarak da anılmaya başladı.

Taylor Momsen'ın tek marifetinin Gossip Girl'de oynamak olmadığı ortaya çıktı zamanla. Çeşitli kampanyaların yüzü olduğu yetmezmiş gibi yaz aylarında Madonna ve Lourdes ''Lola'' de hazırladıkları ''Material Girl'' markasının yüzünü de Momsen olarak belirlediler. Aslında pek de yanlış seçim yaptıkları söylenemez. Madonna'nın küçük sevimsiz kızı Lourdes iyi aile kızı portresi çizse de Madonna'nın gençliği ve markanın hedefi pek de bu yönde değil.

Oyunculuk ve modelliğin ardından bir de müzik kariyeri var ! Momsen bir kez daha dizinin başlarında büründüğü o sevimli kız imajından kurtulmuş gibi. Alternaitve / Rock bir grupta solist. Aslında o kadar sert bir duruşları da yok, yer yer soft ve pop'a kayan tınıları bulmak da mümkün. Grubun ismi The Pretty Reckless ve 4 kişiden oluşmakta. İlk albümleri ise ''Light Me Up''. henüz Amerika'da yayınlanmasa da 30 Ağustosta satışa sunulmuştu. İlk single ki albümün gözbebeği ''Make Me Wanna Die'' benim de favorim olup Amerikan Billboard listelerinde 4 numaraya kadar yükseldi. Şarkıların büyük çoğunluğu Momsen tarafından yazılmış olup UK Rock Chart'ta zirveye çıkmış genel listede de 4 numaraya kadar yükselmiş.


''My Medicine'' -ki ikinci favorim -ile sert bir giriş yapan grup ''Since You're Gone'' bunu devam ettiriyo. Ama sert dedimse, kafayı şey yapan türden değil, sanki ergenliklerinde metalciliğie özenen ama aralarda bir yerde sıkışıp kalan tarzları var. Yani o kadar sert olsa ben hayatta dayanamam çünkü. Hemen ardından ise işte bomba ''Make Me Wanna Die'' şarkının introsu leziz tıpkı kendisi gibi. Sonra mesela sound birden bire yumuşuyor. Bu soft tınılar ''Just Tonight'' ile devam etmekte mesela. ''Goin' Down'' da bence kaçırılmadan dinlenilmesi gereken şarkılardan. Hele ''Nothing Left To Lose''. Şarkı sözleri ve dramatik atmosfer o kadar iyi betimlenmişki, Elvis'e göndermeler, rock'n roll and suicide falan.

Şarkıların sözleri ve Momsen'in vokalliğini beğendim, ama dediğim gibi bağırarak ve baslara sert vurarak metalciymiş gibi davranmasalardı. Yer yer Avril Lavigne'nin ''Sk8er Boy'' sounduna kaysa da oldukça ''favorable'' bir iş var ortada. Albüm vasat değil, ama süper de değil. 5 yıldızdan 3.75 hak edebilir. Evenesance'ın daha teenage halimi desem ne ? Denemeye değer !

Kanımca Taylor Gossip Girl'de bitchleşen Little J 'den çok fazla etkilenmiş olmalı ki başlarda gündelik hayattaki tarzı da ''hanım kız'' modundayken şimdilerde sadece iç çamaşırı ve gömleğiyle -üstelik 17 yaşındayken- ödül törenlerine katılabiliyor.

Dizideki karakteri insanı sinir etse de kim kötü bir rol ortaya çıkarttığını savunabilir ki, kim onun o goth ve asi tarzının ona yakışmadığını iddia edip, şarkıcılıkta başarısız olduğunu vurgulayabilir. Jennifer Lopez ve Beyonce ardından yeni bir ''10 Parmağında 10 Marifet'' yıldızı daha. Küçümsenemeyecek biri bence.

görseller
justjared.com
style.com

2 yorum:

  1. kendisiyle ilgili seninkinin yanında pek yüzeysel kalacak bir kritik yapmıştım ben de vakti zamanında. yukarıdaki görsellere bakınca hakikaten ödüm koptu bu kız bu hale nasıl geldi merak ediyorum

    http://boyleiyievet.blogspot.com/2010/07/yeni-lindsay-lohan-geliyor.html

    YanıtlaSil
  2. hemmen bakıyorum :)

    aa saçmalama bu işin yüzeyseli falan olmaz :)

    YanıtlaSil