12 Nisan 2011 Salı

KATE WINSLET BACK IN THE ARENA !


Kate Winslet .aka. dünyanın en zarif kadını bir gladyatör olarak arenaya geri döndü. ''The Reader'' ile senelerdir beklediği Oscar'ı kucaklamasının ardından Sam Mendes ile olan ayrılığıyla gündemi meşgul eden Winslet şimdilerde HBO'nun 5 bölümlük mini dizisi ''Mildred Pierce'' ile ortalıklarda.

30ların California'sında geçen hikayede Mildred Pierce'ı canlandıran Winslet boşanmanın ardından ayakta kalmaya çalışan iki çocuğa sahip bir anneyi canlandırıyor. Aslında anlayacağınız gibi Winslet'ın pek de zorlanmadan canlandıracağı bir karakter olmuş. Belki de Pierce'den Winslet'ı ayırabileceğimiz tek nokta onun para kazanmak için saatlerce sokak sokak gezmemesidir.

Dizinin hem ''Great Depression'' zamanlarında geçmiş olmasından dolayı hem de (dolayısyla) dönemsel bir yapım olması beni Winslet'tan sonra kendisine çeken bir diğer neden. Dönem kıyafetlerinin yanı sıra, kullanılan arabalar ve teknolojik! araç gereçler de bir hayli ilginç.

Dizide Kate Winslet'a eşlik eden isimler ise ''Factory Girl'', ''Animal Kingdom'' ve ''The King's Speech''ten hatırlayabileceğiniz Guy Pearce, geçtiğimiz Oscar Töreninde antipatik konuşmasıyla ve ''The Fighter''daki rolüyle karşımıza çıkan Melissa Leo ve Winslet'ın kızını canlandıran Evan Rachel Wood. (Wood son olarak festivalde gösterilen ''The Conspirator''da rol aldı. Festival filmleri hakkında yazılar yakında blogda !)

Kate Winslet'a dönücek olursak ise; gelecek kış sinemalar şenleneceğe bezniyor sayesinde. ''Movie 43'' ve ''Contagion'' filmlerinde neredeyse bütün Hollywood ile kamera karşısına geçmiş. Cidden şölene hazır olun. Bir de Christopher Waltz ile ''God of Carnage'' ve ''Americana''. Anlaşılan birileri sinemaları şenlendirmeye, ödülleri toplamaya ve yine dergi kapaklarını süslemeye geliyor.
Bu arada şiddetle gidip Nisan ayının British Vogue'unu alıp içindeki Kate Winslet yazısını / röportajını da okumanızı tavsiye ediyorum. Sevenler bir kez daha hayran kalabilir, sevmeyenler de sevebilir. 

images from, google images (Mildred Pierce, Glamour April, Vogue London April 2011)

1 yorum: