4 Eylül 2011 Pazar

THE IT BAGS - ODE ON A ITALIAN BAG

Çantalar: Kimine göre tutku, kimine göre saat kadar önemli ve bütünden ayrılamaz bir aksesuar, kimine göre gereksiz ve de fazlalık. Siz hala 90larda yaşayıp cüzdanınızı arka cebinizde, telefonunuzu kemerinizde, bozuk paralarınızı bir cebinizde, anahtarlığınızı ötekinde, ufak bir not defteri ile kitabınızı da elinizde taşıyorsanız gerçi sorun yok ? Ya da çanta erkek adamı bozar diyorsanız Mahmutpaşa'dan aldığınız pembe gömleği de çöpe atıverin o halde.

Üstelik moda bu konuda faşist de davranmıyor. Yine her zaman olduğu gibi renkten ve çeşitten bol ne var dercesine kolleksiyonların göbeğine çantaları yerleştirmişler. Aşağıdakiler pahalı da olabilir, zevkinize hitap da etmeyebilir. Zevk demişken ben çanta kullanımında ısrarcıyım, ancak eğer tasarım eseri bunları beğenmiyorsanız yılların eskitemediği Jansport veya Eastpak'lerden bile birer tane edinebilirsiniz derim.

Ufak bir dipnot daha. Marka bu yazıyı okur mu bilemeyeceğim ama Koton'un çantaları sanırım biraz dandik. Kullanmaya başladıktan bir ay sonra, üstelik her gün kullanmama rağmen, dikişleri patlayıp, içindeki astarı yırtıldı, Koton'un çantalarıyla problemi olan üstelik tek de ben değilim. Hazır giyim markalarından çanta almak istiyorsanız eğer, klasik Fred Perry ve Adidas modellerin yanı sıra Top Man'e harika deriler için DeSa'ya ya da hatta Atlas Pasajı'na bile bakabilirsiniz. 

DIOR HOMME // PAUL SMITH
Klasik sırt çantalarının yeniden yorumlanmış şekli F/W 2011 defilelerinde karşımıza çıktı. Daha sofistike bir şekilde yorumlayan Dior'un aksine, çöp torbasının daha modern ve deneysel hali Paul Smith'te karşımıza çıktı.
LOUIS VUITTON // GUCCI
Yılan ya da timsah derileri kadar über-lüks materyallerden yapılmasa da bu el çantalarının ya da clutchların daha ''halktan'' şekli 80lerin Türk Şöförlerini de baz alan Niyazi Erdoğan kolleksiyonunda da karşımıza çıkmıştı. Aslında boyutları bu kadar küçük olmayan el çantalarını yıllardır çeşitli bürolarda çalışan 50+ yaşlarındaki beyler de kullanır. Ancak LV ve Gucci tüm bunlara farklı bir yorum getirerek Elie Saab giyip elinde Chanel clutch taşıyan kadınların tam eşini yaratmak istemiş. 60ları yeniden yorumlayan Gucci ile jilet gibi  Louis Vuitton takımlarınızı bundan böyle bu clutchlarla da tamamlayabilirsiniz. Sanırım ceketlerin / blazerların iç cepleri tarih olmak üzere. 
HERMES // GUCCI
Hermes ''erkeklerin neden Birkin Bagleri yok?'' diye düşünmüş olup evini yanında taşımayı seven beylere sürpriz yapmak istemiş olabilir. Aşağıdaki ikiliden benim oyum Hermes'e. Gucci ise çantayı daha bavulvari yapmış. Bir günlük uzak iş seyahati için bile aslında ideal.
GANT by MICHAEL BASTIAN // TRUSSARDI //  JOHN VARVATOS
Çanta deyince asla vaz geçemeyeceğim model. ''Postacı''. Ki bence her erkeğin gardrobunda bir beyaz t-shirt ya da siyah takım elbise kadar bulunması şart olan parçalardan. Materyaliyle Trussardi kalbimi çalarken, Gant ise modeliyle lütfen beni al diye bağırmakta. Bir jean bir deri ceketle kombinleyebileceğiniz J Varvatos ise biraz asi olmak isteyeceğim zamanlarda elimin altında bulunmasnı isteyeceğim cinsten.
ETRO // GUCCI
Birkin for male kadar sofistike değil, omuzunda çanta taşımaktan zevk almayanlara, daha spor, daha pratik ve elde taşımak için tote bag'ler.
LOUIS VUITTON // JOHN VARVATOS // GUCCI
Bond çantaların günümüze kadar gerçekleştirdiği evrim bu olsa gerek. Rengine hayran kaldığım Gucci (sondan ikinci) yine sahip olmak isteyebileceğim cinsten.
Yeni sezon başlamışken, son kez okula geri dönmeye hazırlanırken bunlardan bir kaçı benim olsa hayat da bayram olmaz mıydı ? 

Kim bilir Keats belki de 21.YYda yaşasaydı ''ode on a Italian Bag'' diye bir şiir yazardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder