19 Temmuz 2012 Perşembe

YENİ SEZON DİZİLER- VOLUME I

Mayıs ayında TV Kanalları yaptıkları toplantılarla gelecek sezonun dizilerini birbir sıralarken geçtiğimiz hafta düzenlenen Comic Con'la bazıları kendine şimdiden fan grubu kurmayı başardı bile. Gün ve saatleri henüz kesin olmamakla beraber eylülde hangileri için torrent başında oturup inmesini beklerken sinir krizi geçireceğimizi düşünmeye başlasak iyi ederiz.

Kuşkusuz gelecek sezonun en hit ve mainstream olması beklenen dizisi ABC yapımı olan ''666 Park Avenue''. ''Desperate Housewives'' ile yeniden gündeme gelen Vanessa Williams'a eşlik eden isim ise ondan daha popüler olan ''Lost'' yıldızı Locke'un ta kendisi Terry O'Quinn. Upper Eeast-Siderların yaşadığı bir apartmanda geçecek olan dizinin korku, bilim-kurgu ve beraberinde gelen gerilimle alışılageldik dramlardan başka bir yerde duracağı belli. Belki tür/ belki mekan nedendir bilinmez ama ilk günden beri dizi bana sürekli ''Rosemary's Baby''yi çağrıştırıyor. ''Be Careful what you wish for!'' taglineıyla yola çıkan dizi şeytanlarla yapılan yuvarlak masa toplantıları ipuçlarıyla devam ediyor. Belki de şeytan Williams ve O'Quinn'in bedenini çoktan satın almıştır bile.

Lena Dunham varken Anna Sophia Robb'u kim ne yapsın dediğinizi duyar gibiyim. HBO'nun efsane dizisi ''Sex And The City'' için hazırlanan prequel ''The Carrie Diaries'' SATC yazarları dışında ''Gossip Girl'' ve ''The OC'' yapımcısı Josh Schwartz tarafından CW için hazırlanmakta. Carrie'nin 80lerdeki hayatını konu alacak dizinin gardrop sorumlusu yapımda '80 klişelerinden uzak duracağını belirtmişti. Böyle bir açıklama sonrasında üstelik 'Girls' hali hazırda kısmen böyle bir mesuliyeti üstlenmişken (ki kendisi hem daha sofistike, hem daha indie hem de daha kaliteli) bu çaba niye? Ocak 2013te yayınlanması planlanan dizinin ilk bölümünün çok ilgi çekeceği ve Anna Sophia'nın birer Teen Vogue ve Nylon kapağı kapacağı kesin. Ancak gerisi? Büyük ihtimalle birçok kişi gereksiz olduğunu düşündüğünden izlemeyi bırakacaktır! Bets open!
İngiliz Sherlock hikayesini New York'a taşıyan CBS başrol oyuncuları olarak da ''Trainspotting'in cool/sick kid on the block'u Jonny Lee Miller ve ''Charlie's Angels''dan Lucy Liu'yu uygun görmüş. Geçen sezonun en çok ses getiren yapımı ''HomeLand''in de yapımcı ve yönetmen isimleri arasında yer alan Michael Cuesta ise yönetmen koltuğunda. Eylül ayında yayınlanmaya başlayacak ''Elementary'' için şimdiden hard-diskte yer açmalı.

Eylül ayında başlayacak bir diğer CBS yapımı ise ''Partners''. ''One Three Hill''den Sophia Bush ve Brandon Routh'u bir araya getiriyor. sit-com'un aynı adlı '95 yapımının yeniden çekimi olduğu söylense de ilkini izleyenler? O halde nur topu gibi yeni bir sit-comumuz oldu.

Şimdiden adı çok fazla geçmeye başlayan ''Vegas'' ise geçtiğimiz sezon ''Hell on Whells'' (Ağustos ayında 2. sezonu geri dönüyo bu arada- bu ne ya? )ile başlayan televizyondaki western boşluğunu doldurma niyetinde. Vereceğim tek cevap ise ''Allah razı olsun hacı!''. Eylülde başlayacak dizi de yine CBS elinden çıkma.
CW ise gençlik dizilerine yeni bir açılım getirerk 'comic book' genreına zıplayarak ''Arrow''u yayına sokmak için ekim ayını bekliyor. ''Once Upon A Time''ın peri masalları karakterleri süper-kahramanlara karşı. ''Avangers'', ''Spiderman'' ve ''Batman'' derken 1 sene içinde insanın kafası süper kahramanlarla dolmuşken göz atmamak olmaz. Ha yükselen çıtayı memnun eder mi? Bak bilemedim şimdi!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder