28 Mayıs 2010 Cuma

EUROVISION SECOND SEMI-FINAL

Dün gece Oslo'da 55. kez düzenlenen Eurovision'un ikinci yarı finali de gerçekleştirildi. Salı geceye göre enerjisi çok daha bol bir geceydi, acemiliğini üstünden atan Norveç bizlerin karşısına daha iyi hazırlanmış bir şekilde çıktı. Kader kısmet bu ya ikinci yarı finalde iyi olan sadece show değil aynı zamanda şarkılar da daha kaliteliydi. Birinci yarı finalde seçmiş olduğum zoraki Top 10 listesini bu sefer zorla 10 şarkıyla sınırlandırmak zorunda kaldım.

İşte benim 10 favori ikinci-yarı final ülkelerim. Ermenistan, İsrail, Danimarka, isviçre, Azerbaycan, Ukrayna, Romanya, İrlanda, Gurcistan ve Turkiye. Gece bitiminde ise 10 da 9 yaptığımı fark ettim. İsviçre yerine finale geçiş hakkını kazanan ülke G. Kıbrıs oldu.
Ülkelerin show bakımından daha dolu oldukları dünkü program Litvanya ile beraber açıldı. Parlak şortlarıyla twitter ahalisinin favorisi haline gelen 'boy band' finale geçiş hakkını kazanamdı.

Gecenin hemen ikinci ülkesi ise Ermenistandı. Djivan Gasparian ile sahneye çıkan Eva Rivas güzel bir teatral showla şarkısını bütünledi. Grup gece boyunca en favorim olarak kalmaya da devam etti.Ermenistan sonrasında sahneye çıkan İsrail ekibi ise dillerini anlamasam da beni kendilerine hayran bırkan bir ballad seslendirdiler.

İki kişi olarak sahneye çıkan Danimarka ekibine ise yine twitterdan 80ler modunda bir parça gibi tepkiler geldi. seksenler meksenler şarkı cidden süperdi, tam bi eurovision parçası ve finali de geçtiler. Şakıyı da cidden sevdim ayrıca.

Komşu Azerbaycan ise 4 kız + 1 erkekle sahneye çıktı. Şarkı güzel bir R&B balladıydı. Hiç birimiz Mariah Carey gibi bi performans beklemediğimize göre oldukça güzel şarkıydı. Showlarına gelicek olursak, 4 kızın da masvmavi giymesi solistin önde, vokallerin arkada salınması bana 2008 Norveç ekibini hatırlattı, ki o da muhteşem bi şarkıydı. Erkek dansçının ise parandemsi hareketlerde bulunması bana Hadise'nin showundaki adamı hatırlattı.

Piyano başında bi erkek bi kadınla karşımıza çıkan Romanya ekibinden ise bir Lady GaGa showu beklerdim. Piyano başından aniden kalkıp bir dans gösterisi mesela :p

Hollanda (palyaçolarla sahneye çıktılar), Bulgaristan (vücütlarına naylon mu bağlamışlardı ??) ve Slovenya ekiplerinin gecenin en berbat üç ülkesi olduğunu söylemekten gurur du yarım. Kıbrıs'a gelicek olursak Eurovision çerçevisinde yine güzel bir şarkıydı. Ancak Miley Cyrus / Justin Bieber kıvamında olmaları zaten benden 0 puan almalarına en büyük etkendi. Hırvatistan ise idare eder bi pozisyondaydı. Valla notlarıma ülke yanına 'eh' yazmışım sadece. :P

İsveç ve İsviçre ... ard arda sahne alan iki grup :P İsveç liseli kızla sahneye çıktı, İsviçre ise hiç fena sayılmazdı. Yalnız başına sahne alan Ukrayna ise hem şarkı açısından hem de sahnede duruş açısından bana geçen seneki Rus kızı hatırlattı.

15 sene önce birinci olan İrlandalı şarkıcı ise yeniden yarışmaya katılmak istemiş anlaşılan. Müzikalite açısından gecenin bir numaralı grubu olan ülkeye yolları açık olsun diyorum. Gürcistan yine resmen beni benden aldı. o ne güzel bi balladdı öyle.

Veeee Türkiye. Merak ettim de acaba bir Avrupalı olsaydım yine Türkiye'yi severmiydim. Yani Türkiye vatandaşı olmasaydım ve bir sonraki showun ülkemizde yapılmasını istemeseydim ?? yine de severmiydim. Orjinal versiyona göre daha rock bir şekilde sahneye çıkan Manga en azından özüne dönmüştü. Robotta hiç fene sayılmazdı. Ayrıca Manga stilinde şarkı olmaması ve Avrupalı gençlerin alternatif seslere açık olması onları birinciliğe taşıyabilir. Hayırlısı. Yalnız o değil de birinci olrularsa Türkiye için çok sevinirim ama bu şarkıyla birinci olduk diye üzülürüm.

Final gecesi ise siz o yarışmayı izlerken ben çok uzaklarda :) Maçka'da Mika konserinde olacağım. Sizlere iyi seyriler. Dolayısyla beni seven herhangi bir dostum, puanlamalar dahil, ki en sevdiğim kısımdır, showu çekip bana yollamazsa bir final yazısı hazırlayamicam, ama şarkıları bildiğimden yine konuşurum ben belki de:)

XoXo

2 yorum:

  1. izleyemedinse bi sonraki yazıma bak =) ben netten izleyip showu olduğu gibi anlattım :D

    YanıtlaSil