25 Haziran 2010 Cuma

MICHAEL JACKSON

Ne yalan söyliyeyim Michael Jackson şarkılarıyla büyümedim, hatta lise 1e gidene kadar kendisinden pek de fazla hoşlanmazdım. Hazırlamış olduğum projeye onu dahil etmemle beraber ''Beat It'' şarkısını keşfettim ve hayran kaldım. Hemen ardından dinlediğim parça ise ''You're Not Alone'' ve ''One More Chance and Love''.

Sene 2009. Üniversitede tam da ''final'' finaline (yani en son sınav :P) girmeden önce arkadaşım gülerek MJ ölmüş dedi. Koşar adım eve gittim ve cidden artık onun olmadığını öğrendim. Garip değil mi ? Pek de bağımlı olmadığı halde artık onun olmadığını öğrendiğimde içim bir garip oluyor. (şöyle bir düşününce Madonna'nın artık olmayacağı gibi bir düşünce -allah gecinden versin- bu da Yonca Evcimik'in Pink'e attığı tweete benzedi. Ölümden başgası yalan gari.)

Bir iki ay sonra öğle arası şirketten ayrılıp İstiniye Park'ın yolunu tuttuğumda uzun zamandır almak istediğim DVDler ya da diğer CDler yerine elimi MJ The Turkish Collection yazan albüme götürüyorum. Hemen alıp çıkıyorum ve ofiste gün bitimine kadar cd player'da aynı şarkılar dönmeye devam ediyor. Meğerse ben onunla yıllar önce tanışmışım. En sevdiğim şarkısı ''They Don't Care About Us'' ile. Evet evet, demek o şarkıyı MJ'inmiş ? Nasıl olur ! Gözden kaçmış, ya da bilinç halinde arka taraflara bir yere itilmiş, sanki MJ'i sevmemem gerekir, onu dinlememem gerekir diye.

''Kim ne dersin ! '' demiyeceğim, çünkü biliyorum dünyadaki herkes, hem de müziği seven herkes, Micheal Jackson'ın gelmiş geçmiş en büyük müzik adamı olma konusunda hemfikir.

İşte benim TOP 10 @ 10 Michael Jackson listem
  1. They Don't Care About Us
  2. You're Not Alone
  3. Smooth Criminal
  4. Thriller
  5. One More Chance
  6. Liberian Girl
  7. Beat It
  8. Bad
  9. Billie Jean
  10. Wanna Be Startin' Somethin'

PS1: Garip değil mi, bir çok kişi bu günü unuttu, ondan bahsetmediler bile :/

PS2:Bu da bu seneki Grammy Ödüllerinde MJ için yapılmış en iyi tribute showardan biri.


Earth Song Grammy 2010 from Edmundo Perez on Vimeo.

2 yorum:

  1. ben bahsettim şekerimm, bugün andım onu :(

    YanıtlaSil
  2. ahh evet evet, zaten bloggerlar falan bahsetmiş de, nerde o müzik yazarları, gazteciler .. ?
    ancak hakkında yeni bir sansasyon çıkarsa hemen manşete taşırlar ama !

    YanıtlaSil