26 Temmuz 2010 Pazartesi

PRETTY LITTLE LIARS

Sara Shepards'ın yayınlamış olduğu kitap serisi -Pretty Little Liars- daha çok yeni olarak (Haziran 8de) ABC Family tarafından TV Dizisi haline getirildi ve beklenilen ilgiyi elde ettikten sonra yeni bölümlerin çekilmesi için sipariş verildi. Bu hafta içerisinde 8. bölümünün yayınlanacağı dizi, geçmişten günümüze bir çok dizinin karması halinde aslında.

Amerikan Banliyösü, Rosewood'da geçen hikaye'nin bir anlamda Desperate Housewives'dan pek de farkı yok. 5 yakın arkadaş. Alison (Sasha Pieterse), Spencer (Troian Avery Bellisario), Henna (Ashley Benson), Emily (Shay Mitchell), Aria (Lucy Hale). Elebetteki bu bir ''teenage drama'' olduğu için karakterler Susan, Gaby, Bree, Lynette ve Mary Alice gibi eşit derecede değillerdir. Gruplarının bir de başkanı vardır, o da Ali'dir. Ancak Ali ölmüştür, peşinde bir çok sır da bırakarak. İşte tıpkı mahalledeki arkadaşlarını bıraktığı gibi sırları da bırakan Mary Alice gibi. Sırlar, diziyi basit bir drama dizisinden çıkartıp işe biraz da gerilim (mystery-thriller) katıyor.

Birbirlerinin peşlerinden çevirdikleri işler ve bitmeyen entrikalar ise olayı biraz da Gossip Girls'e çeviriyor. Aşırı derece de olmasa da kızların olduğu yerden moda da eksik olmaz, işte burda da zaten pek de masum olmayan kızların hayatına bir tutam da Sex and The City. 30lu yaşlardaki Carrie, Miranda, Samantha ve Charlotte'nin, ergen banliyö versiyonları.

Peki ya ''college''da geçen bir dizide öğretmen-öğrenci aşkı hiç mi olmaz? Elbette o da var. Yakışıklı Amerikan Edebiyat hocası Ezra (Ian Harding). Yeri gelmişken gençler Amerikan Edebiyatı'nın yapı taşı sayılabilecek iki de önemli kitabı okuyor. ''To Kill a Mockingbird'' ve ''Catcher in the Rye''.

Son olarak dizideki müziklere gelicek olursak. Jenerik de akan şarkı ise hepimizin bildiği ve hayran olduğum ''Secret'' şarkısı, The Pierces. Dizi boyunca yine bilindik Pop ve Indie grupları da arzı endam etmeye devam ediyorlar ayrıca.

Dizi hakkında yapılmış bir diğer yorum ise şurada.

4 yorum:

  1. Pretty Little Liars serisinin kitapları ülkemizde Martı Yayınları tarafından yayınlanıyor. Serinin 4. kitabı çok yakında çıkacak. Bu kitapta "A"nın kim olduğu sonunda ortaya çıkıyor:) Umarım dizi de ülkemizde yayınlanır.

    YanıtlaSil
  2. A'nın ortaya çıkmış olması süpper =) bi an evvel gelsin o günler o halde =)

    YanıtlaSil
  3. meraba arkadaslar bana kıtapların adlarını yazabılırmısınız acaba

    YanıtlaSil
  4. üzgünüm bu konuda benim de pek bir fikrim yok

    YanıtlaSil