2 Kasım 2010 Salı

THE MODERN WOMAN aka ECE SUKAN



Sanki Kürk Mantolu Madonna. Al çerçevelettir duvarına as.

Omzuna dökülen saçları, kızıla çalan rengiyle bembeyaz teni ve kimi zaman kırmızıya boyanan dudaklarıyla Shakespeare'in o unutlmaz kadın figürüne gönderme yaparcasına ... Kimi zaman oldukça masum ... Kimi zaman femme fatale.
Biker Gang, ha ?

Ece Sükan ... Herkesten belki de Türkiye'de göz önünde olan tüm mankenlerden / modellerden / moda editörlerinden farklı. Giyimini, kuşamını bir kenara bırakın, eğitimi ve duruşuyla da sürüden uzakta.

İngiltere'nin Kate Moss'u varsa bizim neden Ece Sükan'ımız, bizim neden böyle bir markamız olmasın ki ? Hatta onu meslektaşı Anna Dello Russo ile bile özdeşleştirebiliriz. Belki onun kadar trendsetter onun kadar uçuk değil, ancak moda ve iyi giyinmek derken kim Ece Sükan'dan başkasını işaret edebilir ki ?


Duruşuna baktığınızda diğer modeller gibi kemik torbası değil. Bilemiyorum, hani ''kadın dediğin şöyle olur!'' kalıbı var ya. Yüzüne baktığınızda ise bembeyaz çehresiyle sanki cennetten yeni kopmuş bir melek. Ancak '' hayır ben böyle değilim'' dercesine üstüne giyindiği o tarzı yok mu :)

Kimi zaman pespembe dantelli bir elbise ile deri ceketi kombinlerken kimi zaman da yukarıdan aşağıya derilere bürünüyor, sanırsınız ki içindeki vamp kadını, çılgın ve asi Ece Sükanı dışarı vuruyor.

Tarzı için Avrupai de diyebiliriz. Evet baktığınızda birçok güzel giyen hanımefendi var bu camiada ama birçoğu sıkıcı bir çoğu geleneksel ve klasik.

Hele geçtiğimiz kış Yeşilçam Ödülleri'nde giyindiği turuncu Hakaan elbiseyi hatırlıyor musunuz ? (Evet yanlış hatırlamıyosam Hakaan'dı.) Turuncudan nefret ettiğimi bilenler bilir, ama saç rengi ve teniyle ayrı düşünülemez bir bütün oluşturduğunu da kimse inkar edemez. Ya yukarıda sanki Marc Jacobs defilesinden fırlamış gibi üstüne geçirdiği rengarenk parçalara ne demeli ?

Henüz sadece 8. ayını geride bıraktığımız -ki kapsamlı bir hakkında yazısı yakında blogda olacaktır- Vogue Türkiye kapaklarından 3 tanesi ise ona ait. Yurt dışında da çok beğenildiğini duyduğumuz ve benim de top covers'ımda ikinci sırada yer alan Hilary Rhoda ve Julia Stegner ile beraber 60 kuşağı. Leigh Lezark ve Victoria Beckham'ı kapağa taşıyan yine o ! Yaptığım yorumla kendimi bu ayki Vogue TR Okur Yorumu kısmında görmeme sebep olan Hatice Aslan çekimi de Sükan imzalı.

Hımm bu arada diğer ünlüler gibi Twitter'da saçmalamayan bir ''celebrity'' kendisi. Kendisinin iki sefer de rüyama geldiğini biliyor muydunuz ? İlkinde beraber Nişantaşı Zara'dan alışveriş yapıyorduk ! Hem de bana yardım etti kendisi, bir anlamda James Mayer'in stylisti oldu. Bir diğeri de geçen gün :) beraber moda konferansına katıldık, geldi benim yanıma oturdu ve sohbet ettik. Ondan bu kadar fazla onunla tanışmayı çok istiyorumm :) Artık kendisinden ne kadar etkilenmişsem :)

Geçtiğimiz cumartesi de NTV'de N Moda programına yine kaldığı yerden devam etti. Milano Moda Haftasından notlarla. Seyretmeyenler için haftaya cumartesi günü de Paris Moda Haftası notlarıyla ekrana geleceğini hatırlatayım. Konuşması falan o kadar nazik ''naive'' ve de kırılgan ki, Sophie kadar olmasa da porselen bir bebekten farksız. Al karşına geç saatlerce konuşmasını dinle. ODTÜ mezunu ve kiatp hastası biri olmasını da eklemeliyim. Ki bu ikinci söylediğim şey onu benim gözümde de yüceltiyor. Tanrı inşallah birgün onunla aynı ortamda bir araya gelebilmemi ve onunla iki çift laf etmemi bahşeder bana. Yeri gelmişken, sanırım ya aceleden ya da heyecandan, programda kimi zaman cümleler fazlasıyla devrik, bazen de başı olan cümlelerin sonu gelmiyor, ama o bu haliyle bile çok şeker.

Daha önce TV dizilerinde de boy gösteren Sükan'ın sanırım neredeyse yapamadığı şey yok. Ancak elbette ki geçtiğimiz gün style.com 'un videosunda da gerinerek söylediği gibi editor at large of Vogue Turkey ! özelliği onu Türkiye'nin millenyumdaki moda ikonu yaftasını çok iyi hak ettiği yönündeki en büyük destekçisi.


İnsan yine de soramadan edemiyor -tamam ben Seda Domaniç'in Vogue'unu çok sevdim ama- ya baş editör Ece Sükan olsaydı ?

görseller fashionspot.com 'dan alınmıştır

24 yorum:

  1. bence çok ön yargılıydım ama yakından süper bir kişilik ecesiz bir vogue türkiye düşünülemez !

    YanıtlaSil
  2. benim de ODTÜ'den dönem arkadaşım. (tanışıklığımız var, samimi değiliz:) ben sosyoloji okurken o psikoloji'deydi.
    duruşu ve stili hep çok hoş ve özgündü. hala da bayılıyorum kendisine.
    ve kesinlikle bence de Vogue Türkiye onun elinden çıkmalıydı!
    çok güzel olmuş, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Ben de onun tarzını çok beğeniyorum. İki kez fotoğraf çektirdim onunla. Gerçekten giyimiyle uluslararası birçok platformda yer alıyor, kariyerinde özgün bir yolda ilerlemesiyle birçok mankendin arasından sıyrılıyor. Gerçek moda ikonu.

    YanıtlaSil
  4. Şunca fotoğrafını koymuşsun bu yazıya, merak ettim baktım, acaba bir tanesinde bir kıyafet seçimine, bir aksesuara veya tarzındaki ufacık bir noktaya laf edebilir miyim diye, bulamadım! Ece Sükan muhteşem!

    Bu arada, ilk karedeki kolları kabarık kürklü gövdesi düz ceket/kaban konsepti üzerine uzun süredir beklettiğim bir yazı vardı, onu hemen blogumda yayınlayayım ben de...

    YanıtlaSil
  5. @nice boy :)

    valla bir yakından göreyim zaten merak etme =) dünyada onunla tanıştığımı bilmeyen kalmaz =) =)

    kesinlikle vogue ve ece birbirini tamamlyanan iki kelime

    @JTB
    çook teşekkürler =) =) onunla bir şekilde tanışık olduğunuz için de çok şanslısınız :p hehe.

    buna da şükür en azından onun elinden çıkmasa da vogue'da parmağı var. hem de editor at large :p oldukça cool :P

    YanıtlaSil
  6. @istanbul's finest
    ya bu ne böyle :D onunla tanışmayan bir ben kaldım sanırım hehe :p

    kesinlikle zaten hep bir moda ikonu olduğunu şey yapıyodum, ama bu fotoğrafları gördükten sonra artık tamamdır dedim :p

    YanıtlaSil
  7. @coşkun

    o ilk kareye ben zaten aşık oldum. o ne zarafet, o duruş tavır. Parisli bir fashionista'dan farksız, hatta daha fazla şey anlatıyo o fotoğraf ama =)

    cidden kusursuz bir stil =)


    @ipek
    şımarmıyım değil mi, eh ben yaptımsa nays olur diye :P

    YanıtlaSil
  8. I wish I was in her shoes! (=

    YanıtlaSil
  9. ba-yıl-dım yazına! bu arada ece sükanı eskiden bi terlik reklamında görmüştüm ben ilk, saçları erkek gibiydi. o zaman bile oha ne güzel kadın daha güzeli yok herhalde demiştim.
    görüyorum ki benim o lafımdan sonra almış başını yürümüş ececiğim.

    öperim ceymisim

    YanıtlaSil
  10. teşekkürler french =) =)

    hoşuna gideceğini tahmin etmiştim =) james is here, fashion is here :P

    YanıtlaSil
  11. Herşey okadar yerli yerinde ve düzenliki bitanesi kaldırsan bile hemen fark edilir çünkü o ECE SUKAN rüya kadın desem abartmış olmam...Muhteşem bir kadın ve muhteşem bir post olmuş ellerine sağlık James süpersin;)

    YanıtlaSil
  12. evet rüya gibi kadın cidden :)

    teşekkürler umut :)

    YanıtlaSil
  13. posta kurk mantolu kadin benzetmesiyle baslayarak zaten beni fethettin dostum...

    ece sukan bayilirim ama aklimda onunla ilgili cok kotu bi ani var.bundan 2 ifw once bi markanin defilesinde yurumustu.ama bole poposunda kirmizi kirmizi sivilceler vardi.makyajla kapatamadilar ya da cakaya gitti kicagiz bilemiyorum...

    onu cok arzulamamin, icimdeki travesti egilimiyle bir ilgisi yoktur umarim..ölürüm ben bole pehlivan gibi moda editorune...

    ellerine saglik hatun da cok kusel post da..thax bro

    YanıtlaSil
  14. sorry kurk mantolu kadin diil kurk mantolu madonna olcakti...salagim ben ya

    YanıtlaSil
  15. amaan deme öyle mustafa =) =) her kadında olur o kadar sivilce falan :P belki de yanlış hatırlıyosundur hehe =) =)

    bişey değişl =) severek okuduysan ne mutlu bana :p

    YanıtlaSil
  16. yok yok valla fenaydi..modellik yapmasin editorluk yeter:)

    YanıtlaSil
  17. James...
    Bekliyordum ama bu kadarını beklemiyordum...
    Herkesin gönlünde taht kurmuş "Kadın'ı" buraya taşımışsın...
    " Kadın" diyorum çünkü gerçek kadın böyle bir şey
    Zeka ve estetiğin bileşimi..
    Vogue Tr içim konuşulan tek kişi idi ama ne olsuysa o koltuğa finansçı biri oturdu...
    Neyse....
    Ece Sükan...
    Herkesten çok marka olmayı hak eden ve olacak tek kişi...
    Nacizane benim gözümde...
    Bu arada kalemine sağlık, post muhtesem.

    YanıtlaSil
  18. ahaha finansçı biri :D deme ya öyle :D yine de bu hali bile güzel :D tabi ece'nin başında olduğu bir vogue bir anda dünyanın en iyilerinin arasına bile girerdi hiç kuşkusuz :))

    çoook teşekkürler =) =) iki gündür çok mutlu oldum valla :P

    YanıtlaSil
  19. Neden Ece Sükan'dan bir Kate Moss olmaz, çünkü doldurduğu elmacık kemikleriyle bu işler olmaz. Kürk Mantolu bir Emine'miz var, Kate Moss'umuz değil.Bir kadın avrupai bir güzelliğe ya doğuştan sahiptir ya da değildir, Kate Moss ile karşılaştırabilecek bir enerjiye ve havaya sahip değil asla. En iyisi Eyşan Özhim'di, o da sahalardan erken çekildi. Nokta!

    YanıtlaSil
  20. Kate Moss olur derken, vücut ölçülerinden, yüz güzelliğinden bahsetmedim, moda dünyasındaki duruşlarından bahsettim. NOKTA !!!

    YanıtlaSil
  21. Biraz geç oldu ama, işte, söz verdiğim gibi, Prada'nın kolları kürklü kabanıyla başladım, kolları kürklü kıyafetler üstüne yazdım:
    http://kurksever.blogspot.com/2010/11/prada-kollar-kurklu-kaban.html

    Tüm Kürk Mantolu Madonna hayranlarına ithaf ediyorum!

    YanıtlaSil
  22. büyük bi zevkle hemen okuyorum :))

    YanıtlaSil