27 Aralık 2010 Pazartesi

KELE // THE BOXER (TO THE DANCEFLOOOR)

2010 senesinde sadece The Killers'ın solisti solo salerde yüzmeye başlamadı. İngiliz dörtlü Bloc Party'nin ''lead vocal'i Kele de yolda tek başına şansını demek isteyenler arasındaydı. Ve ilk albümü ''The Boxer''ı Haziran ortalarında yayınladı. Ağustos başından beri yazmayı planladığım bu post ise sene bitmeden sonunda yayınlanıcak :) Sonuna kadar elektro ve dance ile giden albüm içinde bir de alternative soundlar duymak albümü bence oldukça kaliteleştiriyor.

Internette tam bir şey aradımsa da bulamadım ama açılış parçası ''Walk Tall'' sanki Timbaland yapımı, veyahutta şarkı da onun vokalleri de var. Eğer öyle değilse feci Timbaland kokusu var çünkü. Hemen ardından gelen ''On The Lam'' ise yine benim sürekli kullandığım tabire uyan bir dans şarkısı. ''Küçük çocuklar için yapılan ve düğmesine bastığınızda çığırtan bebeklerden çıkan şarkılar gibi''. ''Tenderoni'' ise albümden yayınlanmış başka bir single olup sizlere 80lerin synth-pop'unu sunuyo... Aynı zamanda albümün en enerjik şarkısı da denilebilir, ''ohh yeah kick my ass and let's rock the dancefloor!''.

''The Other Side'' dinlerken ise electro'ya biraz ara. Gitar ve adını bilmediğim bazı egzantrik müzik aletleri kullanmış olsa gerek. (Biraz Vampire Weekend // Horchata falan havası var desem enstürmanların ne olduğunu anlamış olabilirsiniz.) ''Everything You Wanted'' albümden çıkmış ikinci single ki kanımca, albümü de en fazla tanıtan/ anlatan şarkı ve elbette albümdeki en sağlam şarkılardan. Bir de güzel düet var ki adı: ''The New Rules'' Ancak biraz daha karanlık vokal ve sound aynı zamanda daha slow. Yorucu gün ardından fazlasıyla uyku getirici olabilir. Evet evet ''sleepy mood'' playlistine alınabilir hatta hemen. Bir önceki şarkı kadar olmasa da ''Unholy Thoughts'' da yine daha slow ancak daha elektronik. Sanırım albümün ikinci yarısı ilk yarısının aksine daha yavaş ilerleyen cinsten. Kapanışa doğru gelen ''Rise'' ise albümün en vasat şarkısı sanırım. Şarkı sonlara doğru ritmini ve elektro soundunu arttırsa da bence fazlaca sıkıcı. ''All The Things I Could Never Say'' ise bir taraftan  acıklı takılırken alttan alta gelen dance beatler şarkıyı benim favorilerimden biri haline getiriyor. Şarkının sözleri de sound gibi biraz sitemkar! Kapanışta gelen ''Yeterday's Gone'' gittikçe slowlaşan albüme biraz daha taze ruh getiriyor, ama açılıştaki o yüksek tempolu ''Walk Tall''dan eser yok.

Uzun lafın kısası Block Party'nin rock havasından sıyrılıp biraz daha dans ve elektro takılan bir albüm olmuş. Arada bir kaç şarkıyı saymazsak solo bir ilk albüm için bence gideri var ! 5 / 3.75. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder