22 Aralık 2010 Çarşamba

SAKIS ROUVAS RETURNS


2004 yılında ülkemde yapılan Eurovison finali sayesinde tanıştığımız komşu ülkeden abimiz Sakis Rouvas'ı hepimiz beyazlar içerisindeki performansından hatırlıyoruz. Üçüncülükle yetinen Sakis daha sonra 2009 yılında yeniden katıldığı yarışmadan bir kez daha eli boş dönmüştü. Girişten aldanmayın 2011 yarışmasında yine Sakis yok ancak yeni albümünü yayınladı.  Eh 2008ten beri yeni bir albüm çıkartmadığına göre elbette Sakis'i özleyeniniz vardır ? İşte ''Parafora''

Tamamı Yunanca olan albüm bu müzik türünü sevenlere iyi gelebilir. Aman dikkat Yunanca dedimse rakı balık- kavun peynir sofralı masalar için meze olabilecek albüm değil. Daha fazla euro-pop'tan dance ve house'tan hoşlanabilecek kesim için biçilmiş kaftan ! Albümde sırf dans yok ama 4. şarkıda bir de rock styla Sakis bulunmakta. Hafiften asi hani ! 8. şarkıda ise babamız damardan girmiş. (Bu arada isim veremiyorum zira şarkıların elimde olan versiyonunda isimler hep Grek Alfabesiyle yazılmış.)Daha sonra da yine damar olmasa da bir kaç slowla karşılaşıyoruz.

Albüm son zamanlarda favori olan bir temayı da içinde barındırıyor (Bunu Shakira da yaptı). Müzik piyasasındaki 20. yılını kutlayan Rouvas verdiği bir röportajda albümün tüm kariyerini özetlediğini dile getirmiş. Demek artık şarkıcılar greatest hitsle işten sıyrılmak yerine bu yola da baş vurmaya başlıyorlar. Bu arada kendisi aynı zamanda 2010 MTV EMA'lerde Best Grek Act dalının da temsilcisiydi.

Süper albüm demiyorum, pek kaliteli de değil, ancak sıkıldığınızda ara sıra dinlemek için bire bir. Birkaç ay sonra yenisi geldiğinde unutursunuz nasıl olsa :)

Albüm Modu: Gece dansa gitmeden önce hazırlanırken havaya girmek için bir doz almak isteyenler için pozitif sonuçlar verebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder