7 Aralık 2010 Salı

ARALIK AYI DERGİ KAPAKLARI VOLUME 2!!!

Geçtiğimiz günkü yazımda ağırlıklı olarak Vogue ve moda dergilerine yer vermiştim. Geri kalan bazı Vogue kapakları ile henüz Türkiye'de yayınlanmayan GQ Kapakları hakkında konuşmak isterim. Billboard'un kapanması üzere Türkiye'ye geldiğinde bünyesinde çalışmayı hayal ettiğim dergi kapakları yani.
Babe of the Year başlığıyla sunulan Amerikan Edisyonu kapağında genel olarak erkekleri görmeye alışıktık aslında. Ancak bu sefer Scarlett Johansson ile karşımızdalar.  Benim pek de haz etmediğim bayan dolgun dudağın yer aldığı sayının bir diğer teması ise ''men of the year issue''.

''Style'' temasının amerikan versiyonunda daha fazla yer kaplamasına rağmen fiyatından dolayı elim çoğunlukla British Editon'a gider. Ki Brit kapağı da genelde fiyasko olur. Neyse ki bu ay durum tam tersi. Zira kapakta yeni filmiyle vizyona geri dönen Robert Downey JR. yer alıyor. Bence kaçırılmaz bu ay. GQ British Ocak ayı kapağını bile çoktan gösterdi. Rihanna. Tıpkı Interview Magazine Aralık / Ocak sayısında olduğu gibi. Kanye West'in sorularını dergi için cevaplayan Rihanna'nın sayesinde bence Interview Mag da bu ay sepete eklenebilir.

Vogue'un olduğu tüm ülkelerde GQ'nun olduğunu düşünürsek önümüzdeki aylarda GQ Türkiye postu yapsam şaşırmamalısınız aslında. Vogue ile beraber zaten Conde Nast Traveller ve GQ'nün de geleceği söyleniyordu, ama bakalım. İşte bu da Çin Edisyonunun kapağı. Ne yorum yapsam bilemedim. Ryan Kwanten ise Men of the Year seçildiği Avustralya'da kapak olmuş.

Bir de GQ'nun Style Issue'ları var. İşte bu da onlardan biri. British GQ'nun hazırladığı bu kapak ''Ultimate Winter'' temalı bir diğer yayın. Fall / Winter.

Bir de Esquire var elbette. Pek de hoşlanmadığım yani FHM gibi erkek dergisi desen değil, GQ gibi stile yer veren dergi desen o da değil. Bence bir el atmalı bu dergiye de. Vogue ve Elle neyse GQ ve Esquire farkı da o sanırım. Ancak yine de Brit sayısını cebe indirseniz iyi edersiniz zira ''Love and Other Drugs'' ile çok konuşulan o da yetmezmiş gibi çırılçıplak fotoları bloglara düşen bir de Taylor Swift aşşkıyla çoluk çocuğa malzeme veren Jake Gyllenhaal kapakta. The Ultimate Man issue diyelim o halde.

Sıra geldi ayın kazanan diğer kapaklarına. Aslında bu yazıyı hazırlarken çoğu derginin Ocak sayıları bile yayınlandı da ne yapalım artık. Zaten anlamıyorum ben bu dergicilik mantığını. Hani illa bir şeyler yapmak istiyosan ay başında bir sonaki ayın kapak yıldızını açıkla, ay ortasında çekimden bir kare yayınla tam ayın 31inde kapağını göster 1inde de standlarda bulalım ?

Muhteşem Alexander McQueen ile Salma Hayek V dergisinin İspanyol Edisyonunda adeta parlıyor. Karl Lagerfeld bu aralar çok ortalıkta. V Magazine'in Amerikan edisyonunda ise ''yıllandıkça şarap gibi olan kadınlar'' var.

Harper's Bazaar Espana kapağı da bir hayli çekiciyken anlamadığım bir şey anlamsız bir şekilde milyon kere kullanılan Miu Miu elbisenin bir kez de Elle China'da kullanılmış olması. Aslında hem Çin'den hem de Elle'den beklenilen bir davranış. Zira Çin dergicilik sektöründe hep böyle yapıyor.

Aklınıza gelebilecek her ülkede edisyonu olan Elle'nin Hollanda edisyonunda ise Lara Stone. Ancak illisture edilmiş haliyle. Hazır laf Çin ve Lara Stone'dan açılmışken Vogue China'nın bugune kadar yapmış olduğu en iyi işe göz atmak gerekir sanırım. Dreamland temalı kapak bence radarlardan kaçmamalı.

Herhalde dünya üzeride en fazla kapak güzeli bir isim varsa o da Kate Moss'dur bu sefer de Id kapağında. Industrie'nin yepyeni sayısında ise Woman in disguise ve Marc Jacobs var. Anna Wintour sonrası güzel seçim.

Kasımda klişe dolu Amerikan Vogue'unda yer aldıktan sonra da Aralık sayısı için Elle UK'a Balmain elbise ile beraber poz veren isim ise Anne Hathaway. Natalia Vodianovalı Harper's Bazaar UK kapağı da ayın parlayan yıldızlarından.

Ve party klişesi bu ay bütün dergilerde yer alan Georgia May Jagger. Australia Vogue'un da kapağındaydı. Ayın sevdiğim Vogue kapağına gelmeden önce son olarak bünyesinde Anna Dello Russo'yu barındırmasına rağmen Vogue Nippon kapaklarını beğenmediğimi de eklemeliyim. Vogue Korea'da Nippon gibi bana en uzak olan. Bir de copy paste yapmasalar.

Az önce ''ayın en sevdiğim kapağı'' demiştim di mi? Evet zaten Vogue Paris ve Türkiye'den sonra düzeltme yapmalıydım, ama bir de Vogue Nippon için onca laf salladıktan sonra olmadı. Vogue Portugal kapağı Nippon October'dan aşırmaymış. Neyse, kapakta Anna Beatriz Barros.

Hemm bir de laf kapanışta Vogue'lara geçmişken British Vogue January kapağında da Keira Knightley var. Ama totally disaster !

Umarım atladığım kapak kalmamıştır. :)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder