25 Mart 2011 Cuma

ADELE || 21

22 yaşındaki Brit Icon Adele geçtiğimiz sene başına gelenleri ”21” albümünde bizlere sundu. Tüm içtenliğiyle kaydettiği ve içini döktüğü albümün kuşkusuz en büyük bombası ise son zamanlarda her yerde karşımıza çıkan ve kalbi kırıkların marşı haline gelen”Someone Like You”.
Adele ilk albümü ”19”u yayınladıktan hemen sonra bir çok starın beraber çalışmak istediği bir şarkıcı haline geldi. Daha sonra ise Daniel Merriweather‘in albümünde beraber muhteşem bir ballad olan ”Water & Flame”i seslendirmişlerdi. (bknz:http://apollomag.wordpress.com/2010/04/09/love-and-war/ )  3 yıl aradan sonra çıkartmış olduğu yeni albümü ise inanılmaz şarkılara dolu, az evvel de bahsetmiş olduğum herkesin gözdesi olan ”Someone Like You” dışında yüksek tempolu ”Rolling in The Deep” ve ”Rumour Has It” ilk etapta göze çarpan şarkılardan. Blues, soul ve biraz da pop.
Adele albümüyle hemen ilk haftasından hem UK TOP 40 hem de Billboard Top 200listelerine zirveden girdi. Aynı zamanda çokça pozitif eleştiri alan albüm anlayacağınız hem ekonomik hem de müzikal anlamda Adele’ye çok şey kazandırdı.
Puslu ve yağmurlu adanın havasından ve de Adele’nin depresif ruhu birleşince ortaya gospel / soul soundlu çok da iyi balladlar da çıkmış. Baknz. ”Turning Tables”, ”Don’t You Remember”, ”Lovesong” ve country tınılı ”If It Hadn’t Been for Love”. Albüm aynı zamanda hit olabilecek şarkılarla dolu ”Set Fire To The Rain” de yine bunlardan biri dinlerken ise aklımda video için bir kaç hikaye belirdi bile.
Adele gibi kalbi kırıklara ve muhteşem müzikten hoşlananlara gelsin. 5te 5 lik bir albüm.
image via: interviewmagazine.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder