25 Mart 2011 Cuma

S/ S 2011 MEN'S FASHION MY TOP 12 LOOKS

Daha bir hafta öncesine kadar kıştık değil mi ? Ancak birden açan güneş bir an evvel ilk bahar moduna bürünmemize engel değil sanırım. Her ne kadar mart kapıdan baktırırsa yarın yağmur yağma ihtimali de varsa kıpır kıpır bir şekilde ilkbahar / yaz trendlerine bakamiyacağım anlamına gelmez bu.
Geçtiğimiz temmuz-ekim boyunca blogumda Milano-Paris-Istanbul-New York- Londra- Madrid ve Tokyo‘da gerçekleşen bütün showlardan bahsetmiştim. Şimdi ise o günlerden aklımda kalan outfitleri ve keşke bunlar benim olsa da giysem dediğim top 12 parçalayı seçtim ?
Soldaki Acne. Sağdaki ise DavidelfinHer ikisi de bana Gucci’nin kadınlar için tasarladığı kıyafetleri anımsattı. Hani diyorum katılacağınız davette ya da editöryalde kadının üstünde Lara Stone’un (Vogue Paris Şubat sayısında) giydiği outfitten olsa siz de ona böyle eşlik etseniz bence ”perfect couple” olursunuz. Davidelfin’in neon renkli capcanlı mavisi tıpkı bir yaz gecesi rüyası gibi.
Bottega Veneta bu sezon beni en etkileyen koleksiyonlardan birini yarattı sanırım. Çantalardan, ayakkabılara kadar. Soldaki görseldeki hırka tam benlik. Özellikle Nisan sonlarına doğru iyicene sıcak olacak havalarda üstüme giyeceğim beyaz t-shirt ile mükemmel bir şekilde kombinlenebilir. Ya da pantalonlar yaz sıcağında pek de rahatsız etmez sanırım.
Üstekki modelin boynundaki şeye de bayıldım, ne kadardır böyle bir şey arayıp duruyodum, eh baharda serin akşamlar olur, İstanbul Film Festivali de yaklaşırken 21.30 seansından çıkarken üşütmeyelim di mi ? Sonra ertesi gün yataklara düşüp filmler kaçarsa?
”Shoes are not sandals”. Önümüzdeki günlerde bu konuda da bir post hazırlamayı düşünüyorum zaten, ama gelin şimdiden gözleriniz bayram etsin ve Diesel Black Gold‘un erkekler için ürettiği bu dünyanın 8. harikalarına göz atın.
Gilded Age‘e tapıyorum desem ona karşı olan sevgimi açıklamış olurum sanırım. Geçtiğimiz sezon gerçekleşen showlarda bir öncekine ek olarak sadece pantalon paçaları değil şortların da paçaları kıvrılmaya başlamıştı. Hatta ben de bütün yazımı böyle geçirdim desem yeridir. Hatta giyeceğiniz jean şortun paçasını kıvırdıktan sonra o kıvrık yerlere bir rozet de iliştirebilirsiniz. Benden söylemesi.
Renklerle çok sevişsem da asla bırakmayacağım kahverengi / bej ve tonlarını sanırım. Off herşey çok şık, rahat, cool. Mükemmel.
Louis Vuitton da tıpkı Bottega Veneta gibi. Kreasyonda tek bir boş yok. Ayakkabılardan, sandaletlerden, çantalara kadar dolu dolu. (Ki daha önce de belirttiğim gibi bunlardan daha sonra yine bahsedicem).  Soldaki çanta bana çok kullanışlı geldi, içini doldur doldurabildiğin kadarıyla, hem bazen evden erken çıktığında hava serin olabiliyor, ancak öğlene günlük güneşlik olduğunda hırkayı elde taşımak yerine içine at. Gerçi bu bavul çantaların tek sorunu, büyük diye doldurduktan sonra omzun kopuyo.  Sağdaki blazer ya da içten giyilen gömlekvari şey de bence en yukarıda gösterdiğim Acne ya da Davidelfin’le beraber çok güzel kombinlenebilir.
Tamam yeleği ve pantalonu göz ardı edelim. Niyazi Erdoğan‘ın mavi gömleği de her ne kadar T-Box’a andırsa da pixel kravat ile şahane. Kravat, ama hiç sıkıcı değil, yukarıdaki gömlekle ya da keten başka gömleklerle uçuk pembe, mor, somon ya da mavi gömleklerle çok da güzel eşlenebilir. Camel bir pantalon ve de kahverengi ya da lacivert Timberland’ler de unutulmasın.
İşte gerçek bir ilkbahar / yaz kombini. Serin yaz akşamlarında gerçekleşecek Jazz Festivali için de çook şık bir kombin. Ya da şehir dışında yeşillikler arasında hafta sonu bir brucnh. Bir masa dolusu arkadaş. Bunların biri yukarıda solda duran Gilded Age’i giyerken yanında da bu Perry Ellis’le duran diğer arkadaş. Tabi belki brunch için değil ama Niyazi Erdoğan’ın pixel kravatı ve gömleğiyle bu Perry Ellis pantalon da güzel kombinlenir, hatta omzunuza da şu penye bluzu (bluz değil, ama sweatshirt ya da kazak da değil :p) atabilirsiniz.
Mayıs ve haziran düğün ve prom night sezonu. Şık, dandy, seksi ve rahat gözükmek istiyosanız, hem klasik hem modern ! Sizi baştan yaratacak isim Simon Spurr. Biraz farklılık yaratmak istiyorsanız ise yukarıda sağda karşınıza çıkan Louis Vuitton blazer ile eşleyebilirsiniz.
Bu ilkbahar hiç olmadığı kadar renkli geçecek sanırım. Yağmurlu günlerde Tommy trench’inizi Perry Ellis ile kombinleyebilirsiniz.
Daha fazla kombinler, öneriler ve top 10ler ya da 12ler gelecek :P

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder